Hirdetés

Ízelítő az Aljas nyolcas zenéjéből

|

Hirdetés

Quentin Tarantino legújabb filmjéhez, az Aljas nyolcashoz Ennio Morricone írja a zenét, amelynek puszta tényétől összefut a nyál a szánkban. Nem csak azért, mert több évtizede már, hogy utoljára westernhez komponált, de a rendező filmográfiájában ez lesz az első olyan eset, amikor nem már létező, egyéb soundtrack-ről szerzett muzsikát, hanem felkért valakit, hogy alkosson. Morricone pedig nem akárki, így izgatottan várjuk. Idegtépő várakozásunkat enyhítendő most belehallgathatunk abba, mit kotyvasztott a maestro. Nem csupán sample-ről van szó, hanem egy egész tételről (mi több: bő hét percesről), melyet hallgatva nem lesz bennünk egy szemernyi kétség afelől, hogy Morricone még mindig fantasztikusan műveli a dolgát. Hallgassátok csak: https://www.youtube.com/watch?v=zHpza9bQAkY Hangzást illetően nehezen mondható meg, hogy egy western van mögötte, könnyűszerrel el tudnám mondjuk képzelni ezt egy hetvenes évekbeli Brian De Palma-filmben. Lassan építkezik, majd egyre feszültebbé válik - mi pedig még egyelőre csak találgatunk, vajon milyen események történnek ezalatt a filmen. A filmzenealbum december tizennyolcadikán kerül megjelenésre a Decca jóvoltából, de bakeliten is megvásárolható lesz - ez utóbbit a Third Man adja majd ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.