Hirdetés

J.K. Rowling elmagyarázta a kapcsolatot Dumbledore és Salmander között

|

Hirdetés

A héten landolt a Legendás állatok és megfigyelésük új, valóban megkapó, de még nem sokat mutató előzetese, aminek kapcsán próbáltuk is találgatni a lehetséges válaszokat a felmerülő kérdésekre. Annyi bizonyos, hogy nem csak a kor és a helyszín miatt lesz más tónusa eme Harry Potter spin-offnak, hanem hőse végett is, hiszen Göethe Salmander - ahogy az az előzetesben is kitűnik -  a kis túlélővel ellentétben nem a Griffendél, hanem a Hugrabug színeit képviseli. Pontosabban képviselte, mígnem eltanácsolták, mert egy bestiája ember életeket veszélyeztetett, de egy tanára ágált eme döntése ellen. Ezt a tanárát természetesen úgy hívták, hogy Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, a Roxfort leendő igazgatója, ekkor még csak Átváltoztatástan tanára. (A Potter-szakértők még azt is tudják, hogy Dumbledore 1881-ben született, így 1926-ban még "csak" 45 éves volt.) Az előzetes landolása után természetesen a Harry Potter-könyvek írónője, valamint a Legendás állatok... forgatókönyvírója, J.K. Rowling felé záporoztak a kérdések a twitteren, ahol - ha nem is egyértelműen, de - elmagyarázta a kapcsolatot Dumbledore és Salmander között.

Albus Dumbledore egyazon okból szereti Göethe Salmandert, amiért én is szeretem. Szívesen.
Oké, ez nem túl sok, de köztudott, hogy az írónő Hermione mellett leginkább Dumbledore-t használta a könyvekben a szócsövének, hovatovább a világ legnagyobb mágusát nevezte nemrég a kedvenc karakterének a varázsvilágából. Dumbleore pedig - ahogy az a könyvekben és filmekben egyaránt elhangzott - szereti a legjobbat meglátni az emberekben (pl. Hagridban), amit később igyekeznek ellenfelei is kihasználni, viszont Harry karakterfejlődésének elengedhetetlen részévé válik ez a fajta jószívűség. Később még hozzá tette egy másik tweetben:
Dumbledore még fiatal tanár volt, amikor Göethe-t eltanácsolták. Nem állt módjában visszavonni a döntést.
Tehát Hagriddal ellentétben itt még nem tudta kiharcolni, hogy valamilyen formában az iskolában maradjon, Salmander pedig ezek után kezdte járni a világot legendás állatok után kutatva. Azzal, hogy Rowling egy (volt) Hugrabugost tett meg főszereplőjének ("kiknek népe békés, igazságos"), szintén jól rímel Rowling korábbi nyilatkozatára, mely szerint a Griffendél ház után a Hugrabug felemelkedése várható és ez ezek szerint ez a trend a filmekben is megfigyelhető, hiába játszódik 70 évvel azelőtt, hogy Harry először átlépte volna a Roxfort kapuit. Viszont felmerül a kérdés, hogy számíthatunk esetleg Dumbledore (vagy valaki más) felbukkanására, a széria producere, David Heyman szerint az első filmben semmiképp se számítsunk ismerős arcokra, ami nem jelenti azt, hogy nem találkozhatunk olyan karakterrel, akiről volt szó Rowling történeteiben (khmm... Nicholas Flamel, esetleg?), vagy hogy a tervezett trilógiában nem köszön vissza valakinek a fiatalkori énje. A Legendás állatok és megfigyelésük november 18.-án kerül bemutatásra, a legutóbbi 4 Potter-mozit dirigáló David Yates tolmácsolásában, a főszerepben az Oscar-díjas Eddie Redmayne-nel, de hangsúlyos szerephez jut még Colin Farrell, Jon Voight, Ezra Miller, Katherine Waterston és Dan Fogel is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.