Hirdetés

James Bond változásokon eshet át a közeljövőben

|

A jövő nyitott.

Hirdetés

Barbara Broccoli, a Bond-filmek producere érdekeset nyilatkozott a 007-es közelgő kalandjaival kapcsolatban: állítása szerint - mely a spion esetleges diverzifikálásának kérdésére adott válasza volt - bármi lehetséges. Ez annyit tesz, hogy bizony nincsen kizárva, hogy egyszer akár egy fekete bőrű, vagy épp nőnemű duplanullásnak szurkoljunk, hogy megvédje a világot. 

Hirdetés

Tudom mi jár a fejetekben: miért? Egyszerű erre a válasz: miért ne?

Amióta 1962-ben felbukkant James Bond mozgóképes inkarnációja Sean Connery képében, státusza, mint tántoríthatatlan, pimasz, szexista szoknyapecér, betonbiztossá vált. Kevés olyan karakter van, aki ilyen hosszú ideig volt életképes a filmvásznon és még kevesebb az olyan karakter, aki többek között azzal vívta ki magának ezt a hírnevet és rajongást, hogy két világmentés között csak úgy passzióból két vállra fektetett hölgyeket, akik sokszor inkább voltak biodíszletek, semmint teljes értékű, funkcionális karakterek. Nem mintha bárkit is zavart volna ez - hiszen ő Bond, James Bond. Megteheti. Mert ő a duplanullás. Egy duplanullás pedig - minden fixációjával együtt - álljon ellent minden változásnak! Vagy mégse? Ne feledjük, egy olyan franchise-ról beszélünk, amely évtizedek óta önmagát ismétli (csak pepitában) és ha más nem is, a Spectre emlékeztethetett minket arra, hogy ideje lenne elszakadni a múlttól és még radikálisabb húzásokat véghezvinni. Ennek lehetősége pedig - többek között - ott rejlik akár abban is, hogy a karakter bőrszínét, vagy akár nemét megváltoztassuk. Utóbbi már csak azért is lenne izgalmas, mert ezzel egy fricskát nyomnának a klasszikus, szexista Bond orra alá. 

Aztán az is lehet, hogy bárminemű ilyen irányú változtatás balul sül el. Szerencsére akármit csinálnának az alkotók, nem zilálná szét semmi a kánont, hiszen a Bond-filmek között nincsen igazi kontinuitás (kivéve a Craig szereplésével készülteket), meg egyébként is: ahány színész, annyi stílus. Ezt nézve igazán nem lenne olyan fájdalmas szerintem, ha megnéznénk, mondjuk egy Idris Elba mit tesz hozzá a karakterhez. Vagy bárki más. Akár Charlize Theron, akit szintén sokak szeretnének látni a szerepben. Vagy Gillian Anderson, aki maga rakott ki saját magáról egy képet még tavaly, utalva arra, hogy szívesen belebújna a karakter bőrébe.

De egyelőre nyugodjon meg mindenki, Daniel Craig-nek még van egy filmje hátra, melynek bemutatója 2019-re esedékes. Addig még azok, akiket aggaszt az ügynök jövője, felkészülhetnek az esetleges meglepetésekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.