Hirdetés

James Cameron az űrbe tart

|

Az Avatar rendezője egyedi tervezésű, egyszemélyes tengeralattjárójával nemrég érte el a Föld legmélyebb pontját, a Mariana-árkot, s már fel is merült benne az ötlet, hogy a magasba is törhet, s meg sem áll a csillagos égig.

Hirdetés

A merész vállalkozás több befektetőt is megmozgatott, például Ross Perot Jr.-t vagy a Google vezetőit, Larry Page-t és Eric Schmidtet. A Planetary Resources nevű cég azt ígéri, hogy bővíti a Föld forrásait különböző földön kívüli nyersanyagok kiaknázásával, ezzel is ezer milliárddal növelve a globális GDP-t. Az ötlet azon a tényen alapszik, hogy egyes kisbolygók több acélt is tartalmazhatnak, mint a Föld, és ez csak az egyik nyersanyag, amivel "odaátról" gyarapíthatnánk készleteinket. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a cégnek meg kell terveznie a biztonságos landolás és a bányászás alacsony gravitáció melletti körülményeit. Az a cég, amelyik ezt véghez tudja vinni, nemcsak a Föld népét látja el mindenféle hasznos nyersanyaggal, de saját magát is rengeteg-rengeteg dollárral gazdagítja. Ironikus, hogy Cameron filmjében a hitvány emberek éppen ilyen céllal akarták kiirtani Pandora népét, a Navikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.