Hirdetés

James Cameron lopta az Avatar ötletét?

|

Nem Cartman-től és nem is a Pocahontas-ból lopta állítólag Cameron az Avatar ötletét, sokkal inkább Eric Ryder-től, aki tényekkel is alá tudja támasztani állítását.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Eric Ryder keresletet adott be a bíróságra két évvel az Avatar megjelenése után, amelyben Cameron-t és magát a filmet támadta azzal az indokkal, hogy a rendező ellopta tőle díjnyertes kigondolását. Saját szavai szerint K.R.Z. 2068 címen írt 1999-ben egy hasonló sztorit, mint az Avatar-é, abban minden szinte megegyezett Cameron végső verziójával. Akkoriban még a direktor cégénél, a Lightstorm Entertainment-nél dolgozott, bemutatta elképzelését, ám közölték vele, hogy nincs az ötletének létjogosultsága, senkit sem érdekelne egy a környezetvédelemre felszólító sci-fi. A The Hollywood Reporter megkereste a bírósági ügy hírével kapcsolatban Cameron sajtósát is, aki lehűtötte a kedélyeket és elárulta, hogy bizonyítékaik vannak az úriember ellen: az Avatar rendezője már jóval 1999 elkezdte írni a forgatókönyvet. S hogy mi lesz a dolog vége? Ha megtudjuk, jelentkezünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.