Hirdetés

Jelentős változásokon esik át az Emmy, a kaszkadőri munka is díjazva lesz

|

Haladni kell a korral.

Hirdetés

Az idei, minden szempontból rendhagyó és vízválasztó év nem csak az egyes stúdiókat sarkallta rizikós döntésekre és a megszokottól eltérő változtatásokra (mint például a Warner legutóbbi bejelentése), hanem a különböző díjátadók is kezdik belátni, hogy igazodniuk kell a változásokhoz. Ezúttal az Emmy szervezői, a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiájának vezetői döntöttek úgy, hogy módosítást kell eszközölniük a díjátadóra való nevezés szabályain, illetve egyes kategóriákon is.

Hirdetés

Az egyik ilyen módosítás, hogy a jövő évi díjátadótól kezdve nem nevezhetőek Emmyre azok a filmek, amelyeket a Filmtudományi és Filmművészeti Akadémia (AMPAS) streaming platformján közzétesznek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Oscar-jelölésre pályázó filmek nem indulhatnak az Emmy-díjért, az Oscar-jelölés pedig továbbra is kizárja az Emmy-jelölést. A szervezők szerint erre azért van szükség, hogy a  járvány okozta jelenlegi helyzetben világosan különbséget tudjanak tenni tévéfilmek és a mozifilmek között. 

További változás, hogy az olyan antológiasorozatok, mint a Fekete tükör, ezentúl a minisorozatokkal egy kategóriában versenyezhetnek, amelynek a "Legjobb limitált vagy antológiasorozat" lesz a neve. Emellett a 2015-ben szétválasztott "Legjobb variety-sorozat" kategóriát ismét felállítják, vagyis újra egyesül a "Legjobb talk variety-show" és a "Legjobb variety-szkeccssorozat", és egységesítik a rövid formátumokat a "Legjobb rövid komédia, dráma vagy varietésorozat" név alatt.

Végezetül pedig a kaszkadőrök munkájának elismerésére létrehozzák a "Legjobb egyéni vagy csoportos kaszkadőrmutatvány" kategóriát, amelybe tévésorozatokat és tévéfilmeket egyaránt lehet jelölni. A 73. Emmy-díjátadó gála előreláthatólag 2021 szeptemberében kerül megrendezésre, az idei díjazottakat pedig itt tudjátok megnézni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.