Hirdetés

Jeremy Renner próbálta megöletni Sólyomszemet

|

Olyan dolgok derültek ki az első Bosszúállók mozifilm forgatásáról, amelyekről Jeremy Renner senkinek sem beszélt szívesen.

Hirdetés

Ezúttal egészen 2012-ig, az első Bosszúállók mozifilmig nyúlunk vissza, ami hihetetlenül nagy téttel bírt akkoriban. A Marvel Studios remélte, hogy a közönség pozitívan fogadja majd gigászi szuperhősfilmjüket, ami megalapozott folytatásokat, önálló filmeket és lényegében egy franchise kezdetét. Mint tudjuk, ez szerencsére így is történt; jelen pillanatban ez minden idők ötödik legtöbb bevétellel büszkélkedhető mozija a maga 1,5 milliárd dollárjával, és a Marvel azóta is töretlenül lát el bennünket újabb adaptációkkal.  

Hirdetés

Joss Whedon forgatókönyvíró és rendező számára az egyik legnagyobb akadályt az új karakterek bevezetése jelentette, miközben a többiek mind bírtak minimum egy saját történettel. Habár Fekete Özvegy és Sólyomszem már feltűntek korábban különböző produkciókban, a nagyszerű késztermék ellenére sokan egyetértenek abban, hogy a film egyik leggyengébb foltja az utóbbi karakter volt, akit Jeremy Renner kelt életre a Marvel Filmes Univerzumában. Mint kiderült, ezzel maga Renner is egyetért. 

Tudjuk, hogy a színész nem volt éppen megelégedve azzal a ténnyel, hogy a karakteréből öt perc játékidő után egy agyatlan szolgát csináltak, ezzel lényegében kiírva őt és megvonva tőle azt a bizonyos karakterfejlődést, amelyen társai keresztülmentek az események során. Whedon ezt sikeresen orvosolta a Bosszúállók: Ultron korával, mióta különösen nagy népszerűségnek örvend Sólyomszem - ám az első film forgatása során Renner szó szerint kezdett egy kicsit bedilizni, és végül olyan messzire ment, hogy megpróbálta megölni karakterét. Erről beszélt a londoni Comic-Conon először igazi őszinteséggel:  

Nem beszéltem erről igazán soha senkinek, de a Bosszúállókban ismerkedtem csak meg Sólyomszemmel, és durr, azonnal zombit csináltak belőlem. Olyan voltam, mintha Loki talpnyalója lennék. Ezért ugye akkor még nem tudtam biztosan, hogy milyen is Sólyomszem. Ez pedig egy kicsit frusztráló volt számomra, mert nagyon izgatott voltam a karakter miatt.

Szinte minden jelenet közben szívrohamom volt - például csak sétáltam Scarlett Johansson-nal, és bumm," Renner elmondta, hogy iszonyúan fájt a mellkasa. "Erre azt kérdezték, 'Mit csinálsz, ember?' 'Adok egy okot rá, hogy kirúgjatok,' feleltem. Hogyha ki akarnak tenni, akkor el tudok játszani Sólyomszemnek egy szívroham általi halált.

De most már nem igazán akarom, hogy meghaljon a karakter. Mostanra igazán megismerkedtem vele, és alig várom az ezután következő történéseket, hogy még jobban felfedezzük őt, mivel nagyon érdekes dolgok következnek. Nagyon jó ötletek. Nagyszerű halálok! Nagyszerű módok a halálra!

Renner ezzel megerősítette, amit azért biztosra vehettünk, hogy Sólyomszem is visszatér a Bosszúállók: Végtelen Háborúban (2018) és az azt követő, egyelőre cím nélküli Bosszúállók (2019) kalandban. Ezen filmek forgatása párhuzamosan veszi kezdetét még idén, így rengeteg lehetőségük lesz arra, hogy még inkább felfedezzék Renner nagyszerű karakterét. Vagy megöljék egy szívroham által. (Bocsi.)

Írta: Marvel Magyarország  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.