Hirdetés

J.K. Rowling miatt átnevezik a kviddicset

|

Persze nem a Harry Potter könyvekben, hanem a valóságban.

Hirdetés

Valószínűleg sok magyar olvasó fog meglepődni azon, hogy a Harry Potter filmekből és könyvekből ismert kviddics játéknak már 2005 óta létezik egy variációja a valóságunkban, melyet játékosok ezrei űznek, leginkább Amerikában. Természetesen repülni még nem tudnak, de a játékosokat semmi sem tartja vissza attól, hogy lábuk közé kapjanak egy seprűt, és azt meglovagolva üldözzék a könyvekből is ismert labdákat.

Hirdetés

Míg idáig ezt könnyedén be lehetett azonosítani, mostantól már csalafintább lesz a helyzet, miután a játék két főszervezete (US Quadball, Major League Quadball) a névmódosításról döntött, melynek értelmében innentől quadballként kell keresnünk a sportközvetítések között a meccseket. A változtatás oka természetesen egy újabb fricska J.K. Rowling személye és nézetei ellen, a szervezetek ugyanis így akarnak élesen elhatárolódni a szerzőtől. A kviddics pedig megmarad a Warner Bros. által legyártott filmeknek és sorozatoknak. Emellett az is közrejátszik a dologban, a kviddics védjegyével a Warner Bros. Discovery rendelkezik, szóval ott a jogdíj kérdése is. 

A most már quadballként futó játékot több mint 40 országban több mint 600 csapat játssza minden évben. Ti láttatok már quadball meccset?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.