Hirdetés

Doctor Who - Jodie Whittaker lett az első női Doktor

|

Doctor Who(man).

Hirdetés

Végül csak meglépték! Ami tegyük hozzá, hogy már (hogy stílszerűek legyünk) időszerű volt a folyton reinkarnálódó, folyamatosan új és új testbe vándorló gallifrey-i időlord, a Doktor egyszer női testet kapjon 1963-as debütálása óta. Peter Capaldinál már sokszor tesztelgették a rajongókat azzal, hogy a Mester, valamint később egy másik időlord is női testben született újjá, így ez már előkészítette a történelem első női Doktorának a színre lépését.

Hirdetés

Ami már csak azért is volt szükséges, hiszen a sorozat jövőre új korszakába lép, hiszen a 2005-ben újrainduló/folytatódó sorozatot az 5. szezontól Steven Moffat gondozgatta, hol jobban, hol rosszabbul, ezzel a 10. évaddal pedig le is köszön a showrunneri pozíciójáról és átadja a helyét a Broadchurch-öt irányító Chris Chibnailnek. (És mint tudjuk a Broadchurch főszereplője szintén egy korábbi Doktor, a 10-es volt, azaz David Tennant.) Egy női időlord a főszerepben csak még inkább aláhúzza az új korszak eljövetelét, amellett, hogy hallgat az idők szavára, hiszen számos sorozat élén csupa-csupa erős női figura áll és már a filmek is felfedezték maguknak az utóbbi időbe a "girl powert", gondoljunk csak a Star Warsra, a Mad Maxre, vagy a most érkező Atomszőkére.

A szerep pedig annál a Jodie Whittakernél landolt, akit az Idegen arcokban, (Attack the Block), az Egy nap című Anne Hathawy romkomban, valamint pont a Cibnail igazgatta Broadchurchben láthattunk. Peter Capaldit viszont idén még láthatjuk a Doktor szerepében, a karácsonyi különkiadásban, amely (stílszerűen) a "The Doctors" címet viseli, ezzel pedig hivatalosan is egy új korszak veszi kezdetét. A nagy bejelentést egyébként alább meg is lehet tekinteni és már most számos kérdést felvet, hogy a nemiségen túl Whittaker Doktora (Doktornője?) mennyiben fog különbözni a Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, vagy az őket megelőzőektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.