Hirdetés

John Williams beszélt a Star Wars - Az ébredő Erő zenéjéről

|

Hirdetés

Egy filmszériánál egyáltalán nem meglepetés, hogy a korábbi epizódok dallamai a folytatásokban visszaköszönnek, de jelen esetben mégis csak a filmzene csúcsáról, a Star Warsról beszélünk, és az elkövető ugyanaz, mint a korábbi részeknél, tehát John Williams (az első spin-offnál viszont az "utód", Alexandre Desplat veszi át a karmesteri pálcát). Ráadásul itt nem az előzmény néhány, szintén klasszikus darabjáról, mint a "Duel of the Fates", vagy a "Battle of the Heroes" tér vissza, hanem azok a klasszikus dallamok, amelyek sokak gyerekkorát idézik fel. A Mester a Vanity Fairnek beszélt arról, hogy hogyan nyúlt vissza a régi motívumokhoz, de azt természetesen nem árulta el, hogy melyekhez.

Van pár jelenet, ahol visszanyúlunk a korábbi témákhoz. Még nem tettük meg, csupán tervezzük. Ezek a kiválasztott zenei idézetek rendkívül természetesnek és helyesnek hatnak az adott pillanatban. Nincs túl sok belőlük, de szerintem néhányuk elengedhetetlenül fontos, és jelentősen hozzájárulnak ezen darabok szerkezetéhez.
Vajon mely elengedhetetlen témákat hozza vissza? Az Erő motívuma - már csak a címből adódóan is - elengedhetetlen, és az előzetesben is hallhattuk a klasszikus "Binary Sunset"-et, de Han és Leia szerelmi témája is adná magát, viszont kérdéses, hogy a Birodalom utódszervezetéhez, az Új Rendhez újat alkot, vagy esetleg megtartja a klasszikus Birodalmi indulót. Hogy ez kiderüljön, sajnos decemberig még várnunk kell, nekünk ráadásul még egy hetet, hiszen a Star Wars - Az ébredő Erő december 24.-én kerül a hazai mozikba.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.