Hirdetés

John Williams is kiveszi a részét a Solo - Egy Star Wars-történetből

|

A zeneszerző személye viszont továbbra is változatlan marad.

Hirdetés

A Han Solo spin-off körül továbbra is kétes hírek szállingóznak. Az egész a Phil Lord-Chris Miller rendezőpáros kirúgásával kezdődött az utóforgatások megkezdése előtt. Majd jött a helyükre az Oscar-díjas, a stúdió kívánalmaknak sokkalta inkább megfeleltethető Ron Howard, aki bennfentes információk szerint a film 80%-át forgatta újra. Ugyanezen, meg nem nevezett források szerint a Harrison Ford ifjúkori megfelelőjét alakító Alden Ehrenreich annyira rossz és annyira meggyűlik a baja a megfelelő beszéddel, hogy külön tanárt kellett hozzá felvenni. Ezek az eddig nem bizonyított pletykák meglepően egybevágnak Ehrenreich korábbi szerepével az Ave, Cézár!-ban. Annyi bizonyos, hogy az első előzetesekig rengeteg kérdőjel van a rajongókban.

Hirdetés

Ami azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy a filmnek egy elsőrangú komponistát sikerült megnyernie magának John Powell személyében, aki okkal a Hans Zimmer-tanítványok legjobbja (és okkal nem magát Zimmert kérték fel), most azonban kiderült hogy maga John Williams is a fedélzetre lépett. A 85 éves komponista ugyanis megerősítette a Variety-nek adott interjújában, hogy a vezérmotívumért ő felel majd, ezzel pedig ez lesz a 9. Star Wars-film, amihez köze lesz, mielőtt a 2019-es Abrams féle epizóddal végleg búcsút intene a szériának.

A jelenlegi tervek szerint én írom a témát Han Solohoz, és John Powell készíti a score többi részét, ami nagyszerű lesz. 

Hogy Williams a Zsivány Egyessel ellentétben ebből kiveszi a részét, érthető, hiszen ezúttal az egyik jól ismert eredeti karakter kap önálló filmet, így vélhetően Han fel nem használt dallamait, avagy már meglévő dallamokat gondol tovább, amire Powell építkezik, így nem fog fennállni az a veszély, mint Michael Giacchinonál, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt kell összedobni a zenét. Emellett Williams elragadtatással beszélt erről a hosszú életútja alatt páratlannak számító kollaborációról:

Azt fogom tenni, hogy ajánlatokat teszek Ron Howardnak és Johnnak és ha mindenki elégedett lesz, akkor én is az leszek... John fogja befejezni a zenét. Ő fogja írni a maradék témát és a többit én pedig alig várom, hogy hallhassam. 

Hát még mi, Maestro! A filmet állítólag még a Lucasfilmnél is temetik, és a május 25.-ei premiert egyelőre még nem mozdították el, miközben semmilyen marketinganyag nem látott még napvilágot fél évvel a premier előtt, ami a körülményeket figyelembe véve, nem csoda. Mindenesetre nem csodálkoznánk azon, hogyha a bemutató inkább átvándorolna valahova a Star Wars-filmek esetében mostanában szokásosnak számító decemberre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.