Hirdetés

John Williams szerzi a Star Wars VIII és az Indiana Jones 5 zenéjét

|

A legendás komponista visszatér a két klasszikus széria következő darabjára is.

Hirdetés

Úgy fest nem csak Alan Silvestri tér vissza a szuperhősökhöz, hanem a Mester, John Williams is nem csak a Star Wars szériához, hanem a régész professzor kalandjaihoz is. Ezt maga Steven Spielberg és Williams ismerte el.

Hirdetés

Előző este az Amerikai Film Intézet (AFI) életműdíjjal jutalmazta a 84 éves komponistát. Williams eddig mind az 5 Indiana Jones filmnek és 7 Star Wars mozinak az aláfestéséért felelt, de AZ ébredő Erőnél számos kritika érte, hogy semmi érdemleges újdonsággal nem szolgált, ráadásul a zene elkészítését megnehezítette a lebetegedése is, ami miatt pont Steven Spielberg a Kémek hídja alkotását kellett visszamondania, így 30 év után először fordult elő, hogy a neves rendező és intézménynek számító komponista nem együtt dolgozott (a score-t végül Thomas Newman komponálta). Ráadásul az idei Star Wars antológia mozi, a Zsivány Egyes aláfestéséért sem Williams felel majd, hanem Alexandre Desplat (A Grand Budapest Hotel, Godzilla), így sokan elkezdték pedzegetni, hogy a francia komponista léphet majd a VIII. résztől Williams helyére. Ezt most a Mester lényegében cáfolta is a Variety kérdésére.

Ha megtudom csinálni, akkor mindenképpen megfogom. Mondtam is Kathy Kennedynek, hogy boldogan megtenném, de a valódi ok, hogy nem akarom, hogy bárki más csináljon zenét Daisy Ridleynek.

Williams valósággal beleszeretett a Rey-t alakító Ridleybe, hiszen Az ébredő Erő legemlékezetesebb momentumát is hozzá komponálta, amely még a legszőrösebb szívű kritikusok szerint is méltó mind Williamshez, mind a Star Warshoz, amellyel ki is vívta 50. (!!!) Oscar-jelölését, aminél többel csak Walt Disney rendelkezett, szám szerint 59-el. Emellett örökös barátja és kollégája, Steven Spielberg is elismerte, hogy Williams felel majd a 2019-ben esedékes ötödik Indiana Jones film aláfestéséért is, ahogy következő rendezése, a Reay Player One-éért is.

Öröm látni, hogy Williams továbbra is ennyire aktív és ameddig lehet, megörvendeztet minket a munkáival, legközelebb például pont Spielberg A barátságos óriása alatt hallhatjuk a dallamait. 2019-ben viszont az Indiana Jones mellett érkezik a Star Wars IX is (ez lesz az első olyan év a filmtörténelemben, hogy egy azon esztendőben a Lucasfilm két legjelesebb brandje képviseli magát), de azt még nem tudni, hogy Williams fog felelni azért is, de még a VII. rész előtt azt nyilatkozta, hogy van benne még egy trilógiára való és ezt hajlandóak vagyunk neki elhinni, ha kortársa, a 87 évesen az Aljas Nyolcasért Oscar-díjat kapó Ennio Morricone az aranyszobrot még Williamsnek is megköszönte.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.