Hirdetés

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard ellen indított rágalmazási pert

|

Lezárult a hetek óta tartó per Johhny Depp és Amber Heard között.

Hirdetés

Április közepén kezdődött a Johnny Depp kontra Amber Heard rágalmazási per, amelyben a két fél arról próbálta meggyőzni az esküdtszéket (és a világot), hogy melyikük is élt bántalmazóbb kapcsolatban kettejük rövid házassága alatt. A heteken át tartó meghallgatások és a bizonyítékok bemutatása után pedig végre ma megszületett a döntés: az esküdtszék Heardot bűnösnek nyilvánította.

Hirdetés

Az esküdtszék ma délután hozta meg ítéletét, amelyben szinte egyhangúlag, egy vádpontot leszámítva minden vádpontban Deppnek adott igazat, és megállapította, hogy Heard szándékosan és rosszindulatúan rágalmazta az A Karib-tenger kalózai sztárját, amikor 2018-ban egy, a Washington Postban megjelenet cikkben írt arról, hogy mennyire bántalmazó kapcsolatban élt egykori férjével.

Ez vezethetett ahhoz, hogy Depp először a Legendás állatok, majd A Karib-tenger kalózai franchise-ból került lapátra, hogy végül kvázi száműzötté válljon Hollywoodban is. Ennek hatására döntött úgy Depp, hogy 50 millió dolláros rágalmazási pert indít Heard ellen a cikk kapcsán, amelyben bár Heard soha nem nevezi meg Deppet, ügyvédei azzal érveltek, hogy a rá való utalások egyértelműek, és rontották Depp karrierjét és hírnevét. Heard ezután 100 millió dolláros ellenkeresetet nyújtott be ellene, azt állítva, hogy Depp és jogi csapata megrágalmazta őt azzal, hogy hazugsának nevezte állításait.

A döntés értelmében Heardöt arra kötelezte a bíróság, hogy fizessen Deppnek 15 millió dollár kártérítést, míg Deppnek 2 milliós kártérítést kell adnia Heardnak, de nem büntető jellegű kártérítést, hangsúlyozva, hogy a döntés Deppnek kedvezett a rágalmazási ügyben. Heard ugyanakkor fellebbezhet az ítélet ellen, ha úgy dönt, szóval még nem biztos, hogy pont került az ügy végére.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.