Hirdetés

Johnny Depp szerint senki sincs biztonságban

|

A színész meglepő őszinteséggel mondta el gondolatait és érzéseit a cancel kultúráról.

Hirdetés

Ha valaki netán a 2000-es évek közepén azt mondja, hogy 15 év múlva Johnny Deppnek kvázi térden csúszva kell könyörögnie a hollywoodi stúdiók előtt egy új filmszerepért, valószínűleg egy őrült címkével lett volna gazdagabb. Ám 2021-ben mégis ott tartunk, hogy Depp közelmúltbeli balhéi és azok vádjai - melyek a rajongók szerint alaptalanok, míg ellenzői szerint megalapozottak - annyira megtépázták a színész renoméját, hogy a stúdiók elkezdték kerülni a közös munkát vele.

Hirdetés

Depp persze nem az egyedüli áldozata az angol nyelvben "cancel culture"-ként emlegetett jelenségnek, azaz amikor egy híres közéleti embert már a legelső botlásánál elmeszelnek, mint legnagyobb bűnöst a világon. A színész most a San Sebastian Filmfesztivál Donostia nevű díjában részesült és a díjátadó előtti sajtótájékoztatóján meglepő és váratlan őszinteséggel osztotta meg érzéseit az elmúlt időszak történéseiről.

"Tekinthetünk úgy erre a cancel kultúrára, mint egy történelmi eseményre, ami ki tudja meddig tart, melyben azonnal igyekeznek ítélkezni az emberek lényegében kontextustól függetlenül. Ez mára már odáig fajult, hogy ígérhetem, hogy senki sincs biztonságban. Az itt lévők közül sem. Az ajtón túl lévők közül sem. Senki sem. Csupán egy óvatlan mondat, és már ki is húzzák a lábad alól a szőnyeget. Nem csak velem történt ez meg, hanem rengeteg emberrel, nőkkel és férfiakkal egyaránt.  Még gyermekek is különböző kellemetlenségektől szenvednek. Sajnos egy bizonyos pontnál már akár normálisnak is tűnhet ez az egész (az áldozatok számára) vagy azt hiszik, hogy csak miattuk alakult így. Pedig nem."

Depp a tájékoztatón kihangsúlyozta, milyen sokat jelentett számára, hogy a rajongói végig vele maradtak még a hivatalos bírói ítéletek után is. Mint elmondta, nagyon fontos, hogy kiálljunk a szeretteink mellett, amikor őket igazságtalanságok érik. Emellett pedig arra is kitért, hogy a fesztivál előtt aggódott, hogy a jelenlétével megsérthet másokat, hiszen ő nem akar senkinek sem rosszat. A San Sebastian Filmfesztiválra kilátogató rajongók természetesen ezek után sem fordultak ellene, és összességében egy pozitív élményben lehetett része a színésznek és a filmfanatikusoknak is.

Ti mit gondoltok az egészről?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.