Hirdetés

A Joker semmit nem merített a képregényekből

|

Ezt maga a film rendezője mondta el egy nyilatkozatában.

Hirdetés

Az már a kezdeti információk alapján is sejthető volt, hogy a Todd Phillips rendezésében készülő Joker leginkább a Loganhez hasonlóan nem a jól bevált képregényfilmes receptet fogja követni, hanem sokkal realisztikusabban (ezt erősíti a magasabb korhatár-besorolás), egyedi látásmóddal meséli el a címszereplő történetét. Viszont amíg Hugh Jackman utolsó jelenése Wolverine szerepében erősen merített az Old Man Logan-képregényből, addig a Joker teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a forrásanyagot. 

Hirdetés

Erről maga Phillips beszélt egy az Empire magazinnak adott nyilatkozatában, miszerint a mozifilm semmit nem fog tartalmazni a képregényekben olvasható történések közül, vagyis a Bűn Bohóc Hercegének egyébként is sokféleképp elmesélt eredettörténete vadonatúj körítést kap:

"Semmit nem használtunk fel a képregényekből, ami minden bizonnyal feldühíti majd a rajongókat. Nemes egyszerűséggel megírtuk a saját verziónkat arról, hogy mégis honnan jöhet egy Jokerhez hasonló fickó. Ez felettébb érdekes volt számomra. Még csak nem is Jokerről mesélünk, hanem a Jokerré válás útjáról. Ez a sztori arról az emberről szól, aki előtte volt."

Joaquin Phoenix által megformált iteráció tehát minden eddigitől különbözni fog, legyen szó akár a karakter eddigi mozgóképes változatairól, akár a képregényekben látott végtelen megközelítésről. Kicsit olyan érzés, mintha az alkotóknak lett volna egy remek ötlete, ami normál esetben nem vonzana be tömegeket, ezért a képregénytörténelem egyik legismertebb és méltán népszerű gonosztevőjével szeretnék azt eladni. Bárhogy is legyen, a mi haragunkat határozottan nem vívta ki a rendező döntése, elvégre a hazánkban október 3-án debütáló film az év egyik legkülönlegesebb alkotása lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.