Hirdetés

Jon Favreau Star Wars sorozata észvesztő költségvetéssel dolgozhat

|

A Disney látszólag nem ezen fog spórolni.

Hirdetés

Novemberben jelentették be, hogy Jon Favreau (Vasember, A dzsungel könyve, Oroszlánkirály) producerként és íróként egy Star Wars sorozatot fog szállítani a Disney jövőre induló streaming szolgáltatására, amiről végre kaptunk néhány fejleményt. Többek között kiderült, hogy a tízrészesre tervezett első szezon produkciós költsége mintegy 100 millió dollárra rúg, ami egy kis matekkal annyit tesz, hogy epizódonként 10 millió dollárt szánhatnak a műsorra.

Hirdetés

Nagyon ritkaságszámba megy az, hogy egy televíziós sorozat ilyen összköltséggel operáljon, de a Star Wars világa egyrészt ezt valóban megköveteli, másfelől érthető a Disney részéről, ha nem ezen fog spórolni, elvégre a szolgáltatásra előfizetők elvárják majd a minőséget az exkluzív, saját gyártású tartalmaktól. (Viszonyítás gyanánt egyébként az HBO zászlóshajójának számító Trónok harca részenkénti büdzséje szintén 10 millió dollár már évek óta, de a jövőre érkező utolsó évadra ugyanúgy rászánják a 100 millió körüli összeget, hiába áll csupán hat epizódból.)

A tervezett platformra - amely a Disney produktumok mellett a 20th Century Fox filmes és televíziós felhozatalával kiegészülve méltó vetélytársa lehet a Netflixnek és a Hulunak - emellett több eredeti sorozatot is terveznek (korábban szó volt egy Marvel, Szörny Rt. és High School Musical címről is), azoknak állítólag 20-60 millió dollár között fog mozogni a költségvetése, így messze Favreau Star Warsa lesz a legdrágább produkció.

A történet részleteit továbbra is teljes homály fedi, bár egy friss pletyka szerint a néhány évvel a Galaktikus Birodalom bukása utáni Mandalore bolygó és a régi fényének visszaállítása állhat középpontban, ami passzolna ahhoz a Favreau által korábban felfedett tényhez, miszerint a sorozat A Jedi visszatér és Az ébredő Erő eseményei között játszódik - persze a lehetőségek tárháza ennyi alapján szinte végtelen, szóval kíváncsian várjuk a hivatalos részleteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.