Hirdetés

Joseph Gordon-Levitt kiszállt a Sandman-filmből

|

Hirdetés

Már jó ideje csend honol a Neil Gaiman jegyezte díjnyertes Sandman képregény adaptációja körül, és most nyilvánvalóvá is vált, hogy miért. A főszereplői státusz mellett a rendezést is magára vállaló Joseph Gordon-Levitt ugyanis kiszállt a projektből, amelynek produceri teendőit David S. Goyer látta volna el, executive szinten maga Gaiman is felügyelte volna a filmet és már írót is találtak maguknak Jack Thorne (Majd újra lesz nyár, Hosszú út lefelé) személyében. Levitt Facebook bejegyzésében ismertette a szomorú tényeket.

Az utóbbi időben - ha követitek az efféle dolgokat - lehetett tudni, hogy a Sandman anyagok (jobb szó híján) "tulajdonjogai" gazdát cserélnek, amikor a Warner Bros. a Vertigo képregények teljes katalógusát a leányvállalata, a New Line kezébe adta. Pár hónappal ezelőtt tisztázódott bennem, hogy a srácok a New Line-nál és én képtelenek vagyunk dűlőre jutni abban, hogy mi teszi Sandman-t különlegessé és milyennek kéne lennie a filmadaptációnak. Ezért sajnálatos módon úgy döntöttem, hogy otthagyom a projektet. Bárcsak ne így lenne, de a legjobb az lesz, ha továbblépünk.
Ezek alapján a színész már korábban otthagyta az egészet, csupán most öntött tiszta vizet a pohárba. A dolog sajnálatos, mert egyrészt a Don Jon után szívesen megnéztük volna, hogy Levitt mit hoz ki egy nagyobb költségvetésből, fantasy fronton, ahol a kalandok több síkon zajlanak álom és valóság szintjén egyaránt. A projecten gyaníthatóan átok ül, ugyanis már 1990-ben is megpróbálták filmre adaptálni Gaiman - akkor még befejezetlen - képregényfolyamát. A színész-rendező egyelőre így sem unatkozik, hiszen éppen most forgat egy filmet az Amazon számára a Ku-Klux Klán eredetéről K Troop címmel, valamint Channing Tatummal egy korhatáros musical filmre vitelén dolgoznak együtt. Azért sajnálnánk, ha a Sandman újra hosszú évek feledésébe esne, de egyelőre nem úgy tűnik, mint amit bárki is felkarolna.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.