Hirdetés

Joss Whedon független filmmel tér vissza

|

Joss Whedon a sok gigászi hősködés után újra piciben nyomja.

Hirdetés

Tavaly a Bosszúállók: Ultron kora című film kapcsán valósággal visszhangzott a sajtó Joss Whedon Marvel Studios-zal való simulékony együttműködését hátráltató tényezőktől. Már akkor letisztázta a forgatókönyvíró/rendező azt, hogy a közeljövőben igyekszik elhatárolni magát az ilyen és ehhez hasonló nagy kaliberű, lelkileg megterhelő produkcióktól - ennek megfelelően a soron következő projektje egy az Ultron korához képest icipici, pinduri darab lesz. Magáról a filmről túl sokat nem tudunk, de az a minimális információ, melyet Whedon elcsepegtetett, máris arra késztet minket, hogy tárt karokkal várjuk a végeredményt. 

Hirdetés

Az egyelőre cím nélkül álló (imdb-n Untitled Joss Whedon Project-ként feltüntetett) film a rendező HeForShe Media Summit-on tett nyilatkozatai alapján egy 

...lányról szól, aki keresztül megy néhány hihetetlen szarságon.

Ismerve Whedon eddigi munkásságát és a női jogok egyik nagy, hollywoodi élharcosát, ez a nyúlfarknyi tájékoztató a filmről nem hat meglepetésszerűen. Whedon minden filmjében és sorozatában igyekszik hangsúlyossá tenni a női karaktereket, így nála kevés eséllyel találunk olyan hölgyet, aki csupán kirakatbabaként van jelen, történetbeli funkciótól függetlenül. Gondoljunk csak a Scarlett Johansson által játszott Fekete Özvegy-re, aki a Vasember 2-ben inkább csupán menő és dögös látványelem volt, a Bosszúállók első és második részében viszont egy komplex karakterré nőtte ki magát. Sorozatairól sem szabad azonban megfeledkezni, hiszen az ő nevéhez köthető a Buffy, a vámpírok réme című széria, amiben Sarah Michelle Gellar aprította a vámpírokat és különböző démonokat, miközben magánéleti gondjai is ott toporzékoltak. 

Ez egy eredeti forgatókönyv, ami nagyban különbözik mindattól, amit eddig csináltam azt leszámítva, hogy teljesen ugyanolyan lesz.

- tette hozzá a forgatókönyvíró, hozva sajátos, kissé ellentmondásos formáját. Ezen kijelentése alapján számíthatunk arra, hogy javarészt ugyanazokat a paneleket láthatjuk majd itt is, amiket eddig megismerhettünk tőle, de értelemszerűen üdítő számára úgy dolgozni, hogy nincs hatalmas rajongói vagy stúdiói nyomás alatt, hanem saját szakállára ír lényegében azt, amit éppen akar - ezt igyekszik ki is használni. Állítása szerint valamikor az elkövetkező pár hónapban fog pontot rakni a script végére, addig igyekszik toldozni-foldozni, majd (véleményem szerint) valamikor jövőre kerül majd sor a forgatásra és/vagy a mozibemutatóra. Akárhogy is, én már várom, hogy magamba szippantsam azt a hamisítatlan Whedon-esszenciát, amit ő hoz minden egyes projektjébe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.