Hirdetés

Jövő héten indul a Budapesti Távmozi!

|

Amíg a régi mozik bezárva tartanak, megnyílik az első magyar online Távmozi.

Hirdetés

Március 12-én elsőként zártak be a Budapest Film Zrt. mozija (Művész, Tabán, Toldi, Puskin és a Kino), hogy a nézők és persze az ott dolgozók egészségét meg tudják őrizni. Azóta pedig számtalan ideiglenes döntés is született a további filmszínházak állapotáról, de végül mindegyik becsukott, és a mai napig becsukva is tartanak. Éppen ezért, ameddig a vírus terjedése nem kezd enyhülni és újra ki nem nyitnak a magyar mozik, a Budapest Film egy kísérleti, újító elképzeléssel állt elő, miszerint megnyitják az első honi Távmozit.

Hirdetés

Április 21-től lép életbe ez az új kezdeményezés, aminek keretein belül a forgalmazó mozijainak kínálatát tekinthetjük végig újfent. A filmeket kötött, napi műsorrendben vetítik majd a hivatalos oldalon, melyekre a foglalás a régi, megszokott módon történik (mindössze a személyes jegyvétel került ki a kalapból érthető okok miatt).

A Budapest Film Zrt. így nyilatkozott a Távmozi kapcsán:

"A virtuális gépházakban ugyanazok a mozigépészek dolgoznak, mint rendesen, és az online nézőterek bejáratánál is ugyanazok a jegyszedők várják önöket, akikkel a kedvenc mozijukban máskor is találkozni szoktak. A Távmozi vetítéseire váltott jegyekkel közvetlenül a budapesti művészmozik fennmaradását és a Budapest Film munkatársainak megélhetését segíthetik a váratlan mozinélküliség idején."

Az április végi nyitásig már csak pár napot kell aludnunk, minket pedig nagyon érdekel ez az egész ötlet - főleg a kivitelezés szempontjából. Ti mit szóltok hozzá, ki fogjátok próbálni az otthoni Távmozit?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.