Hirdetés

Elhunyt Józsa Imre

|

Súlyos betegség következtében, 62 éves korában elhunyt Józsa Imre színész, a József Attila színház társulatának tagja, akit sokan Nicolas Cage magyar hangjaként ismertek.

Hirdetés

Noha hivatalosan még nem erősítették meg, de több forrás is lehozta a szomorú hírt, hogy szombaton, súlyos betegség után, 62 éves korában itt hagyott minket a Jászai Mari-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével is elismert színművész, Józsa Imre. 

Hirdetés

A színész számos filmben bukkant fel és a magyar nézők gyakran hallhatták Nicolas Cage hangján megszólalni, ezenkívül 1978 óta a József Attila Színház társulatának tagja, noha betegsége miatt egy ideje már nem tudott színpadra állni. Legutóbb akkor nyilatkozott, amikor a Vidor Fesztiválon életműdíjjal tüntették ki, akkor a következőket mondta: 

Remélem, hogy ez nem az utolsó díj lesz az életemben, a másik pedig, hogy van egy olyan érzésem, hogy ha meggyógyultam, engem ide visszavárnak.

E sorok írójának volt szerencséje még azelőtt élvezni a József Attila Színházban a zseniális művész tehetségét, hogy a betegség elszakította volna őt tőlünk, a Balfácánt vacsorára című darabban méltó és fergeteges társa volt Kern Andrásnak, valamint Koltai Róbertnek. 

Nyugodjék békében, köszönünk mindent! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.