Hirdetés

Életrajzi film készül A Gyűrűk Ura szerzőjéről, J.R.R. Tolkienről

|

Filmre viszik A Gyűrűk Ura és a Hobbit könyvek írójának, J.R.R. Tolkiennek az életét.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura trilógia minden idők egyik legsikeresebb film franchiseja, amelynek előzményéről mesélő Hobbit filmek is szép számmal csalogatták be a nézőket a mozikba. Ahogyan azt valószínűleg tudjátok, ezeket a nagyszerű történeteket J.R.R. Tolkien jegyezte le regényeiben. A Hobbitot az 1930-as évek közepén, míg A Gyűrűk Urát a II. világháborút követő években.

Hirdetés

Középfölde izgalmakkal teli világát egy olyan ember álmodta meg, akinek saját élete sem csupán unalmas hétköznapokból állt, így éppen ideje, hogy megfilmesítsék azt. A bestseller író életrajzi filmjén a New Line Cinema dolgozik, akik már egy rendezőt is leszerződtettek, James Strong személyében.

Strongnak rengeteg tapasztalata van a kamerák mögött, olyan sikeres televíziós sorozatok epizódjait rendezte, mint a Downton Abbey, Broadchurch, Torchwood és a Doctor Who. A legfrissebb munkái között, a Hulu mini-sorozatának, a 11.22.63.-nak dirigálását találhatjuk. Játékfilmekből egyelőre kevés van a repertoárjában, de a 2011-es United című alkotását nagyon szerették a foci rajongók, ráadásul ez a film indította be Az éhezők viadala sztárjának, Sam Claflin-nak a karrierjét.

Tolkien életrajzi filmjét jelenleg a Middle Earth, azaz Középfölde címen emlegetik. A forgatókönyvet Angus Fletcher írja, a történet pedig végig veszi a szerző életének minden szakaszát, amelyek elvezettek A Gyűrűk Ura megírásáig, kezdve a fiatal korától, a szerelmi életén át, egészen a háborúban átélt borzalmakig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.