Hirdetés

Kaszát kapott a The Walking Dead, de spinoffot indítanak a sorozat legnépszerűbb karaktereivel

|

Egyhamar azért az anyasorozattól sem kell búcsút venni.

Hirdetés

A 2010-es évek egyik legsikeresebb tévésorozata, a The Walking Dead habár rengeteg nézőt vesztett az utóbbi években a hullámzó színvonal miatt, de továbbra is mérföldekkel nézettebb volt, mint minden más a tévében. Ezért is okozott meglepetést az AMC bejelentése, miszerint elkaszálta a The Walking Deadet, azaz a már berendelt tizenegyedik évad lesz az utolsó - de lassabban a testtel, mert érkezett egy rakat pozitív hír is a franchise-zal kapcsolatban.

Hirdetés

Mint az köztudott, a koronavírus a zombidrámára is hatással volt, ezért október 4-én fogják leadni a tizedik évad kvázi évadzáróját, melyhez azóta hozzácsaptak még plusz hat epizódot (ami valamikor 2021 elején debütál), hogy összesen 22 részből álljon a szezon. Ezután veszi kezdetét a maratoni hosszúságúra tervezett, két éven át futó záróévad: összesen 24 részes lesz (2*12 2021-ben és 2022-ben), vagyis az éppen lezárásra váró tizedik évaddal együtt 31 epizódon keresztül élvezhetik még a rajongók az anyasorozatot.

A The Walking Dead megszüntetése után egy vadiúj spinoff- és antológiasorozattal is készülnek a csatornánál, szóval a világépítés még csak most kapcsol a legmagasabb fokozatára. A Fear The Walking Deaden és a limitált World Beyondon, valamint a Rick Grimes-filmeken túl hivatalosan is készül a következő The Walking Dead-spinoff Carol Peletier és Daryl Dixon karakterével, azaz Melissa McBride és Norman Reedus főszereplésével. A készítő a TWD-univerzum tartalomért felelős vezetője, Scott M. Gimple és az anyasorozatot jelenleg is egyengető Angela Kang lesz, utóbbi pedig showrunnerként fogja vinni a 2023-ban bemutatni tervezett szériát.

Amit ugyan hivatalosan még nem rendelt meg a csatorna, de Gimple-lel már elkezdett fejleszteni, az egy epizodikus antológia Tales of the Walking Dead címmel, amely új vagy már létező karakterekre, háttértörténetekre vagy más különálló történetekre összpontosítana a TWD világából, antológia lévén hol egy epizód, hol több epizód hosszúságban. Talán ez az eddigi leginnovatívabb ötlet a franchise részeként, ami nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy több kisebb szeletet is bemutassanak a zombiapokalipszisből, vagy visszahozzanak régi kedvenceket.

2020. október 4-én tehát visszatér a képernyőkre a The Walking Dead, ugyanezen a napon elindul a World Beyond is, egy héttel később, október 11-én pedig a a Fear the Walking Dead a hatodik évad nyitányával. A többi projektnek még nincs hivatalos bemutatódátuma, de már az ennyiből is világos, hogy a franchise kedvelői nem fognak unatkozni az elkövetkező években.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.