Hirdetés

Keanu Reeves nem zárja ki a további John Wick-filmek lehetőségét

|

John Wickkel nem olyan könnyű végezni.

Hirdetés

A 2014-es John Wick váratlan, ám annál zajosabb sikernek örvendett nem csupán az akciófilmek rajongói, de úgy en bloc a filmrajongók körében. Pedig nem volt más, mint egy már unalomig ismételt formula felmelegítése: adott egy profi bérgyilkos, akinek megölik egy szerettét (esetünkben a kutyáját), hogy aztán még utoljára felkerekedjen és tornádó módjára felkavarja az állószart (értsd: bosszút álljon a tetteseken). Olyannyira jól sikerült a film, hogy a címszerepet játszó Keanu Reeves már arról beszél, hogy a harmadik rész talán nem is az utolsó lesz a szériában.

Hirdetés

Ha van még film a Végjátékon kívül, ami izgalomban tartja a filmrajongók hadát (és amely besorolható a közönségfilmek sorába), akkor az a John Wick. Sőt. Jöhet itt bármilyen lila fejű titán és csettinthet bármennyit, ahogy Keanu Reeves rezignált arckifejezéssel fejbe lő mindent és mindenkit, aki az útjába kerül, képtelen eltörpülni. Ez így van rendjén. Reeves örökös részese a popkultúrának - beszéljünk akár a Mátrix-trilógiáról, akár a nyolcvanas évek egyik klasszikus, formula-adó kvázi havermozijáról (Holtpont), vagy épp a bérgyilkosfilmek jelenlegi koronázatlan királyáról, a John Wickről. Egyik moziról sem mondhatjuk azt, hogy kiváltképpen olyan recepttel álltak volna elő, amely garancia lett volna a sikerre. Sőt. A Mátrix eleve kockázatosnak bizonyult, a John Wick pedig lerágott csontnak. És mégis. Előbbi forradalmasította a mozgóképet, utóbbi pedig egyre csak terjeszkedik, már televíziós sorozat is készül belőle The Continental címen. Mind az első, mind pedig a második film bőven visszahozta a költségvetését, meg is haladta azt, így nem csoda, hogy az alkotók egy minden eddiginél nagyobb durranást várnak a harmadik etaptól. Várhatnak is, az ember nem minden filmben látja Keanu Reeves-t lovon ülve akciózni. 

Reeves maga egy interjúban nyilatkozott a folytatás lehetőségéről. Hogy nem akasztja végleg szögre a pisztolyt. Hogy mennyiben szab gátat számára saját fizikuma:

Amennyire tudnak majd vinni a lábaim...Amennyiben a nézőközönség vevő rá.

Mert ugye olyan szakma ez, amit egy életen át kell játszani. De miért is jelentene akadályt az 54 éves, újabb reneszánszát élő színésznek? Elvégre, ha Tom Cruise 57 évesen olyan elánnal mássza a sziklákat és ugrabugrál, mint ahogyan azt a Mission: Impossible-filmekben látjuk, úgy Reeves is képes erre. Sőt. De ha nem, igazából az sem baj. Biztos vagyok benne, hogy ha végezne is Wick karakterével, megtalálná a módját arra, hogy egy másik franchise-zal benne maradna a popkultúra zeitgeistjében. A John Wick: 3. felvonás - Parabellum című filmet leghamarabb május 16-án láthatjuk kicsiny hazánkban. A Chad Stahelski által rendezett filmben Reeves mellett olyan nívós nevekkel találkozhatunk majd, mint Laurence Fishburne, Halle Berry, Ian McShane, Mark Dacascos, vagy épp Anjelica Huston. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.