Hirdetés

Képeken a Mary Poppins visszatér

|

Életjelet adott magáról a klasszikus musical folytatása.

Hirdetés

A Disney az Entertainment Weekly magazin jóvoltából közzé tett néhány képet a jövő karácsonyi egyik nagy durranásukból, a Mary Poppins visszatérből. Ezek között jelenetfotó, forgatási kép és látványterv is akad. Hogy a nosztalgiahullámra és az 1964-es eredetire alapozó anyagilag biztos siker lesz, az nem is kérdés.

Hirdetés

Viszont annyi engedtessék meg nekem, hogy mégse várjam teljes lelkesedéssel. Noha a Banks úr megmentése rávilágít, hogy nem volt sétagalopp az elkészítése, valamint, hogy az írónő miért is nem volt elégedett a változásokkal, a Mary Poppins egyike a legbájosabb és legtökéletesebb filmmusicaleknek még ennyi év távlatából is, és ez annak köszönhető, hogy akkor készült, amikor, továbbá egy olyan, akkor még viszonylag ismeretlen Julie Andrewsszal a főszerepben, aki kicsit mindannyiunk dadusává vált az évtizedek alatt, pláne A muzsika hangjával megfejelve. Ez a varázs még akkor is felülmúlhatatlan, ha maga Andrews bólintott rá az örökébe lépő - szintén elbűvölő, de lényegesen más sztárstátuszban lévő - Emily Bluntra, vagy hiába bukkan fel az eredeti film Bertje, Dick Van Dyke is egy másik szerepben, olyan kiválóságok mellett, mint Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw, vagy Angela Lansbury. Nem beszélve arról, hogy pont Hollywood legtúlértékeltebb rendezője, Rob Marshall fogja dirigálni a folytatást, aki ugyan jártas a musicalek világában, mint a neki Oscart hozó Chicago, a Vadregény, vagy a Kilenc, ezek erős jóindulattal is középszerűnek mondhatóak, és akkor még nem hánytorgattuk fel a filmográfiájából a látványosan üres Egy gésa emlékiratait, vagy a szimplán üres A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizekent.

Nyilván, ha a kedvet kellene ezzel a cikkel meghoznom a filmhez, akkor eddig piszkosul rosszul csináltam, pedig a már említett szereplőgárda, vagy a stáb többi tagján biztosan nem fog múlni, ahogy a koncepción sem feltétlenül, hiszen a film ott veszi fel a fonalat, ahol P.L. Travers regényei eredetileg is játszódnak, az 1930-as évek Londonjában, ahol a már felnőtt Banks gyerekek, Michael (Whishaw) és Jane (Emily Mortimer) szorulnak segítségre. Ahogy írtam fentebb, a stáb impozáns, rajtuk nem fog múlni, a Sherman testvérek klasszikus dallamait Marc Shaiman és Scott Wittman (Hajlakk) gondolták tovább, szóval ilyen téren nincs miért aggódni, ahogy a díszletek is látványosan próbálják megidézni az 1964-es eredetit. Marshall személyén túl azon viszont lehet, hogy egy ennyire cinikus világban mennyire van helye egy olyan habos-babos történetnek, mint Mary Poppinsnak, mennyire lehet vele és róla újat mondani és mutatni, mint ami a több mint fél évszázad alatt kialakult róla a filmnézőkben? Mindenesetre 2018 december 25.-éig várnunk kell arra, hogy kiderüljön szükségünk lesz-e egy kanál orvosságra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.