Hirdetés

Készülőben lehet a Mass Effect animációs széria

|

Újabb pletykák röppentek fel a BioWare kultjátékának adaptációja körül.

Hirdetés

Hosszú história már az Electronic Arts és BioWare űreposzának filmes/sorozatos feldolgozása, hiszen az ikonikus, de szebb időket is látott videojátékszériáról már évek óta pletykálják, hogy vagy a filmvászonra, vagy a tévéképernyőre költözik. Ugyan most is pusztán egy pletykáról, pontosabban egy belsős forrás információja utal arra, hogy végre valahára megtörténhet a Drew Karpyshyn által megálmodott sci-fi világ terjeszkedése, az esélyek viszont több szempontból is jobbak erre, mint bármikor előtte.

Hirdetés

A Netflix koncepciósan is egyre nagyobb hangsúlyt a videojáték alapú tartalmak gyártására, amire a Castlevania sorozat, vagy épp a jelenleg is fejlesztés alatt álló élőszereplős Assassin's Creed széria és a megannyi Resident Evil adaptáció is jó példa. Néhány a tűzhöz állítólagosan közel álló forrás értesülései pedig azt mondják, hogy a streaming óriás megkezdte a Mass Effect alapján készülő animációs széria fejlesztését, amiről pontosabb részletek egyelőre még nincsenek, de egy eredeti történetre számíthatunk. Ha pontosak az értesülések, akkor egy Szövetségi katonatisztet követhetünk majd, aki éppen intergalaktikus terrorcselekmények után nyomoz - ám ez a figura nem a legendás, már jól ismert Shepard parancsnok lesz. Továbbá a sorozat nem a játékok közvetlen adaptációja lesz, hanem mindez Shepardék a játékokban látott szála mellett fog futni, viszont az sem kizárt, hogy ismerős arcok is felbukkannak majd a cselekmény során.

Az korábban már hivatalosan is meg lett erősítve, hogy egykor készülőben volt a Mass Effect-film, viszont végül sehogy nem akart érdemben összeállni a projekt, így a fejlesztés korai szakaszában lelőtték azt. Érdekesség azonban, hogy a szériának egy új löketet adó, a klasszikus trilógiát kipofozott formában egy új közönség számára is feltáró Legendary Edition projektigazgatója, Mac Walters egy az Insidernek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a széria nem a mozivásznon, hanem inkább a tévében tudna jól működni. Mi pedig nagyon úgy sejtjük, hogy a Netflix végre valahára tényleg tető alá fogja hozni a dolgot.

A Mass Effect-játékok világa (melyeket három többé-kevésbé jól sikerült, és egy kifejezetten pocsék könyv egészít ki) egy egészen gazdag és páratlan alapossággal kidolgozott univerzum, ami a maga módján földhöz ragadt, de mégis izgalmas technológiai vívmányoktól és egzotikus idegen fajoktól, vagy épp bolygóktól hemzseg.  Az intergalaktikus társadalom vagy épp bürokrácia is fontos szerepet kap az alkotásban, mely óriási hatással volt a játékiparra 2008 és 2012 között. A főbb cselekmény maga egy gigászi űreposz, ami viszont az önállóan működő mellékküldetéseknek hála epizodikus formában talán még jobban is feldolgozható lenne, mint egy egész estés mozifilmként.

Számotokra milyen lenne a tökéletes Mass Effect-film vagy -sorozat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.