Hirdetés

Kevesebb néha több, avagy a Lost alkotója elmondta a véleményét a Marvel-filmekről

|

Elveszítik az exkluzivitásukat a Marvel-filmek.

Hirdetés

Damon Lindelof, a Lost című sorozat alkotója, valamint olyan filmek forgatókönyvírója, mint a Prometheus, valamint a Hátrahagyottak sok mindennel megvádolható, alkotásait sok kritika érheti, de az tény, hogy bizonyos értelemben fején találta a szöget legutóbbi nyilatkozatában. A Vulture-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mit gondol a Marvel-filmekről.

Hirdetés

Volt idő, amikor csak ábrándoztunk arról, hogy majd mindenféle szuperhőst láthatunk a nagyvásznon. Hogy majd vállvetve harcol egymással Vasember és Pókember, hogy láthatjuk a Fekete Párducot és hogy láthassuk, amint Amerika kapitány a II. világháborúban szétver néhány náci segget. Ebből a szempontból szép időket élünk, mert ez mind megvan, viszont Lindelof-nak van egy-két meglátása a helyzetet, illetve azt illetően, hogy mennyire üdvös dolog, ha majd' minden félévre jut egy Marvel-film. 

Ez egy üzlet. [...] Egy iparág. És ha csinálsz néhány remek Marvel-filmet, akkor az ösztön az, hogy még több Marvel-filmet kell készíteni, ki kell terjeszteni ezt az univerzumot. És nekem van egy belső érzésem, hogy bár picit kevesebbet csinálnának, hogy mindegyik különlegesnek érződjön. De persze megnézem mindet...Az emberek nem akarják, hogy véget érjenek a dolgot. Én viszont igen. 

- mondta. Hozzátette aztán, hogy persze, nem akar ítélkezni, megérti, hogy sorban készítik őket és képmutatónak sem akar tűnni mindezzel, lévén, hogy ő maga is olyan projektekbe fogott bele többször is, amelyek alapból sikeresek (mint például a Prometheus, amely az Alien-filmek előzménye, vagy épp egy Star Trek-film, vagy a Watchmen-sorozat). Viszont nehéz nem belátni, hogy igen, már teljesen normálisnak tűnik, hogy folyton van egy szuperhősfilm a nagyvásznon és az embernek már az arcra sem rezdül, ha egy újabb ilyen jellegű film kerül a moziműsor kínálatába. Míg annak idején 2008-ban a Vasembernek és a soron következő filmeknek tényleg volt egy olyan esemény jellegük, ami miatt különlegesnek hatottak, addig ez mostanra többé-kevésbé kimúlt (és inkább az olyan filmek kapják meg ezt a jelleget, mint a Végjáték, vagy éppen a Végtelen háború). 

Nektek mi a véleményetek? Érzitek még azt a bizonyos bizsergést, amikor kijön egy újabb MCU-film, vagy egyetértetek Lindeloffal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.