Hirdetés

Kevin Feige szerint készen áll az MCU a multiverzumra

|

A kérdés már csak az, hogy a nézők készen állnak-e rá?

Hirdetés

A multiverzum egy olyan koncepció, amellyel a képregényeket behatóan olvasók már régebben találkozhattak - illetve amely a képregények történetében már régebbre datálható. Először a Britannia kapitány hasábjain találkozhattunk vele, majd később megannyi ismertebb, népszerűbb cím is rájárt a témára és használta azt történetmesélési eszközként. Nos, most már a Marvel képregényfilmjeiben is egyre inkább pedzegetik. 

Hirdetés

Újabban a Pókember: Nincs hazaút kapcsán beszélhetünk erről, de már a Loki is felvezette valamelyest a dolgot, ahogyan a Venom stáblista utáni jelenete is felvet egy-két kérdést erről. Hogy milyen formában és mennyire másznak bele az alkotók ebbe, az majd jövő héten kiderül, addig is óvatosan, magunkban építgethetjük a teóriáinkat és ábrándozhatunk arról, hogy majd három Pókembert is láthatunk egyszerre a mozivásznon (mármint élőszereplőset, hiszen láttunk már ennél többet is az Irány a Pókverzum című remekbeszabott animációs kalandban).

A Collider nevű oldalnak egyébként ezzel kapcsolatban válaszolt pár kérdésre maga Kevin Feige is. Ebben az interjúban beszélt például arról, hogy több, mint húsz filmmel a tarsolyukban most már biztonságosabban tudnak építkezni olyan ötletre, mint a multiverzum, hiszen van már egy kész univerzumuk és egy rakás karakter, akinek a sorsát szövögethetik. Másrészről állítása szerint már a Doctor Strange egy jelenetében felvezették ezt a koncepciót:

Azt hiszem, az Ősvarázsló volt az, aki megemlítette a Doctor Strange-ben, amikor Stephen Strange-et átviszi azon az elmetágító utazáson. Ez mindig az egyik legerőteljesebb történetmesélési eszköz volt a képregényekben. Egy olyan, amivel azonban óvatosan kell bánnod, mert túlzásba is lehet vinni. 

Remélhetőleg tartják magukat ehhez és nem fogják pusztán attrakcióként felhasználni ezt. Ugyanezen a fonalon haladva Feige felé felmerült a kérdés, hogy ez vajon egy újabb lépés afelé, hogy a Titkos háború-sztorit felvezessék, ám erre inkább csak sejtelmes választ adott ("Minden lépés egy másik lépés felé visz."), mintsem megerősítsen bármit is. 

Ugyanitt beszélt arról, hogy annak idején a Polgárháború volt az, ami adott egy löketet ahhoz, hogy meg merjék csinálni a Végtelen háborút és a Végjátékot - már ami azt illeti, hogy milyen sok karaktert mozgattak. Ilyen irányú ambícióban ezekhez a filmekhez hasonlítja az újonnan érkező Pókember-mozit is. Mindenképp ígéretes szavak ezek. 

A Pókember: Nincs hazaút című filmet december 16-tól nézhetjük a hazai mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.