Hirdetés

Kevin Spacey-vel és Christopher Lamberttel készül film a tatárjárásról

|

Ismét kosztümös akció-kalandfilm készül Magyarországon.

Hirdetés

Bár továbbra sem egy Toldi nagyságú projektről van szó, ám a Nemzeti Filmintézet egy hasonló volumenű vállalkozásra bólintott rá. Magyar-mongol-angol koprodukcióban készül ugyanis az 1242 - A Nyugat kapujában című középkori kaland-akció-dráma film, mely az ominózus 1242-es év eseményeit mutatja be, amikor is Batu kán Esztergom váránál visszafordította seregeit.

Hirdetés

A film többek között Batu kán döntésének okait szeretné bemutatni, amit, az alkotók szerint, egy izgalmas szórakozással fejelnek meg, melyből nem maradnak ki a korabeli csaták sem. A Nemzeti Filmintézet 1.26 milliárd forintos támogatást nyújt a projekt magvalósulásához. A forgatókönyvet Horváth Áron és Joan Lane párosa írta, a rendezői székbe pedig Soós Péter ül, aki korábban a Géniusz, az alkimistán, illetve a Tűzvonalban, a Jóban Rosszban vagy a Hacktion című sorozatokban tevékenykedett hasonló szerepkörben.

Nemzetközi projekt révén a Nemzeti Filmintézet mellett a brit Chelsea Pictures, a mongol Semoon Studio, a Foresight Media, a Lipsync, a Mongol Costumes és a Galloping Entertainment is közreműködik a megvalósításban. A film forgatása ősszel rajtol el, olyan magyarországi helyszíneken, mint a Visegrádi Fellegvár, a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság és a fóti NFI stúdió. A premier 2023 decemberére várható.

A kezdeti hivatalos bejelentést követően természetesen casting-hírek is napvilágot láttak. Soós Péter rendező a 24.hu-nak árulta el, hogy Kevin Spacey is szerepelhet majd a filmben, aki egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakíthatja a filmben. Rajta kívül az idei magyarországi Comic-Conra is ellátogató Christopher Lambert, Eric Roberts, illetve Terence Stamp szereplésére is lehet számítani (utóbbira narrátorként) - legalábbis a tárgyalások előrehaladott állapotúak mindhárom színész esetében.

Szerintetek időszerű volt, hogy kapjunk egy középkori, magyar vonatkozású filmet?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.