Hirdetés

Ki kicsoda a Deadpool világában?

|

Hirdetés

Már csak napjaink vannak hátra a szabadszájú, trágár és maximálisan offenzív bérgyilkos/szuperhős/antihős, azaz Deadpool nagyjátékfilmes debütálásáig, izé MÁSODIK nagyjátékfilmes felbukkanásáig, így időszerűnek tartottuk azt, hogy vessünk egy pillantást a filmben felbukkanó karakterekre és kicsit utánajárjunk annak, hogy mégis ki-kicsoda ebben a kusza, mára már szinte kiismerhetetlennek tűnő Marvel-univerzumban.

DEADPOOL

maxresdefault
Hasonlóan Farkashoz Rozsomákhoz, Deadpool is az X-Weapon program keretein belül lett azzá, aki lett és hasonlóan adamantiummal bélelt kollegájához, az ő képességei között is ott van az öngyógyítás, így nagyjából ugyanannyira legyőzhetetlen és elpusztíthatatlan, mint Rozsi. A polgári nevén Wade Wilsonként ismert bérgyilkos nem a jóképűségéről ismert, arca a felismerhetetlenségig torzult egy gyógyíthatatlan betegség miatt, éppen ezért maszkot hord. Deadpool figurájára jellemző, hogy egy másik piros hacukás fickóhoz hasonlóan a szája be nem áll és folyamatosan ontja a poénokat (javarészt ellenségei lefárasztása és saját maga szórakoztatásának céljából) és van egy olyan furcsa tulajdonsága, hogy folyton beszél a hangokhoz a fejében, illetve meglepő mód tisztában azzal, hogy ő éppen egy képregényben szerepel. A negyedik fal tehát sosincs biztonságban, Deadpool a lehető legváratlanabb pillanatban is nézőjéhez/olvasójához fordulhat és kommentálhatja az eseményeket, mely cselekedetét a jelenet többi résztvevői csupán erős skizofréniának tudják be. Első megjelenés: New Mutants #98 (1991) A filmben alakítja: Ryan Reynolds (Adventureland; Zöld Lámpás; Buliszerviz; Élve eltemetve)

VANESSA

Minden magára valamit adó szuperhőstörténetbe szükségeltetik egy szerelmi szál, Vanessa Carlysle pedig ezt a szerepet fogja betölteni. Vanessa egy utcalány, aki szerelembe esik Wade Wilsonnal, boldogságuk azonban nem tarthat sokáig Wade betegségének köszönhetően. A szerelem persze nem hal meg soha, így a képregény szerint a későbbiekben is vissza-visszatérnek egymáshoz, de addig még sok minden történik. Nem tudni, hogy a film mennyire lesz hűséges ilyen téren az eredeti matériához, de mindenesetre jó tudni, hogy Vanessa Domino és Copycat néven is futott (eredetileg szuperképessége is van, mely annyit rejt magában, hogy képes bárkivé átváltozni), többször is keresztezték egymás útját Deadpoollal. Első megjelenés: New Mutants #98 (1991 - Dominóként); X-Force #11 (1992 - Vanessaként) A filmben alakítja: Morena Baccarin (A kém; The Flash; Serenity; Gotham)

WEASEL

deadpool-movie-tj-miller-weasel
Weasel alias Jack Hammer nem csak Wade Wilson egyik legjobb cimborája, de egyben fegyverdílere és ő az, aki az információkat szállítja nagydumás hősünknek. A képregény szerint a két jóbarát nem minden esetben puszipajtásai egymásnak, ilyenkor konkrétan azon vannak, hogy kinyírják egymást, de hát a barátok már csak ilyenek, ugyebár. Első megjelenés: Deadpool: Circle of Chase #1 (1993) A filmben alakítja: T.J. Miller (Szilícium-völgy; Míg a világvége el nem választ; Túl jó nő a csajom)

AJAX

Screen Shot 2015-08-05 at 8.59.43 AM
Képtelen fájdalomérzetre, erősebb és gyorsabb Deadpool-nál és ugyanúgy az X-Weapon eszköze. A filmben Francis névre fog hallgatni és ő lesz az, akivel majd (valószínűleg) élet-halál harcot kell vívnia hősünknek. A képregény szerint egyszer kiszedte Wade szívét, de szerencsétlenségére Wilson öngyógyító képessége éppen akkor újult ki, ezért gyorsan jobban lett. Ősellenségek ők ketten, így valószínű, hogy a filmbeli halála(?) csak ideiglenes lesz. Ha egyáltalán...Az eredeti matéria szerint persze Ajax már elhalálozott Deadpool gondos kezei által, aki szépen kitekerte a nyakát. Aucs. Első megjelenés: Deadpool #14 (1998) A filmben alakítja: Ed Skrein (A szállító: Örökség; Sweeney - A törvény ereje; Sword of Vengeance)

NEGASONIC TEENAGE WARHEAD

morena_baccarin_in_deadpool-1920x1080
Minden bizonnyal az egyik legvagányabb névvel rendelkező Marvel-karakter, egyébiránt nem túl ismert név a képregényuniverzumban. Az tudvalevő, hogy ő is mutáns, a Fehér királynő, alias Emma Frost tanítványainak egyike, de a képregény szerint egyszer már meghalt, amikor az Őrszemek kiirtották egész Genoshát. Úgy tűnt, hogy a későbbiekben visszatért a halálból és Frost bevette őt a Pokoltűz Klubba (egy elit klub, amely folyton keresztbe tesz az X-eknek), ám ez csak Emma lelki kivetülésének eredménye volt, a lány ugyanúgy halott maradt. A Deadpool-ban a jelmez alapján az X-Men egyik tagja. Érdekesség, hogy a filmbe azért került bele, mert a producereknek tetszett a neve. Első megjelenés: New X-Men #115 (2001) A filmben alakítja: Brianna Hildebrand (Prism; First Girl I Loved)

KOLOSSZUS

deadpool-trailer-starring-ryan-reynolds-01
Oké, őt nehezen hiszem, hogy be kell mutatni bárkinek is. Kolosszus az X-Men csapat egyik masszív és állandó tagja és képességei közé tartozik, hogy testét organikus fémmé tudja változtatni, mely emberfeletti erőt kölcsönöz neki, így akár egy tankot is küldhet ellene az ellenség, azzal se megy sokkal többre egy hétköznapi kis pisztolynál. Találkoztunk már vele az előző X-Men mozikban is, de ott feltűnően alul használták őt (bár az a röpke pár másodperces felbukkanás/átváltozás a második részben sok fannak okozott annak idején nedves perceket, de akkor még más idők jártak), míg itt feltételezhetően/tutibiztosan nagyobb szerepe lesz. Hogy pontosan mekkora, azt nem igazán tudjuk, de arra számíthatunk, hogy többet láthatjuk mozgásban és akcióban, mint eddig. Az orosz származású karakter egyébként most először lesz ténylegesen orosz mozifilmen, így akcentussal fog megszólalni. Első megjelenés: X-Men #122 (1979) A filmben alakítja: Stefan Kapicic (Mindenki szereti a bálnákat; Larin izbor: Izgubljeni princ)

ANGEL DUST

Screen Shot 2015-12-25 at 9.58.35 AM
A filmben Ajax jobb keze lesz, ami pedig a képregényes múltját illeti, nos...Sok mindenről nem lehet írni. Eredetileg egy a föld alatt szervezkedő és élő, magukat Morlockoknak nevező csoport tagja volt és történetéhez hozzátartozik, hogy szüleitől idejekorán lett elszakítva, majd évekkel később kereste fel őket és vallotta be mutáns képességeit. És hogy mi a képessége? Saját adrenalinszintjét képes felturbózni, ezáltal pedig emberfeletti képességekre tesz szert. Gyanús, hogy háttérsztoriját megmásítják a film kedvéért, de arra azért számíthatunk, hogy Gina Carano alakításában megvillantja majd harci képességeit jócskán. Első megjelenés: Morlocks #1 (2002) A filmben alakítja: Gina Carano (A bűn hálójában; In the Blood; Halálos iramban 6)

BLIND AL

Deadpool_(film)_08
Eredetileg harcolt Amerika kapitány oldalán (Rogers még medált is ajándékozott neki). Megvakulásának történetét homály fedi, azt azonban tudjuk, hogy Deadpoollal való kapcsolata úgy kezdődött, hogy a piros hacukás zsoldost bízták meg likvidálásával, de végül megesett rajta vajszíve és inkább mindenki mást nyírt ki. A film szerint Blind Al Wilson szomszédja, kapcsolatuk baráti és jószomszédi, valamint minden bizonnyal rejt magában egyfajta anya-fia viszonyt is. Első megjelenés: Deadpool #1 (1997) A filmben alakítja: Leslie Uggams (Sugar Hill, a kiégett dzsungel; Eltérítve; Jackie nővér)

**********

A filmet február 11-én mutatják be a hazai mozik az Intercom forgalmazásában.

https://www.youtube.com/watch?v=wC0NO8pqwJ0
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.