Hirdetés

Kiadják az eredeti Star Wars-trilógiát Blu-Ray-en?

|

Hirdetés

Mármint az EREDET eredetit! Az igazi, 1977-es, 1980-as és 1983-as filmeket, mindenfajta változtatás nélkül. Az évek alatt többször felröppentek a pletykák, hogy a változtatásoktól mentes mozikat kiadják, most azonban George Lucas jóbarátja, a híres rendező, John Landis (Blues Brothers, Oscar) szólta el magát egy interjú során, miszerint újra megjelennek, az eredeti elképzelések szerint, Blu-Ray-en, tehát vélhetően gyönyörű képpel és hanggal. A keményvonalas Star Wars-fanok legalább annyira rühellik ezeket a változtatásokat, mint Jar Jar Binks-et. Személy szerint nem látom ennyire súlyosan a helyzetet, de kétségtelen, hogy Lucas túlzásba esett, és ami az első ilyen, 1997-es belepiszkálásnál még tűrhető volt, pl. Jabba beemelése az Egy új reménybe, vagy A jedi visszatér fináléja, melyhez John Williams egy teljesen új (meglátásom szerint jobb) score-t szerzett, addig a 2004-es DVD, majd a 2011-es Blu-Ray újrakiadás kapcsán már kiborult a rajongóknál a bili - és azt se lehet mondani, hogy nem okkal - a szellem Hayden Christensennel vagy a "Noooo!!!!"-t kiáltó Darth Vaderrel. Viszont tegyük hozzá, hogy John Landis eme elszólásán kívül ez még egyáltalán nem került hivatalosan megerősítésre. Plusz van itt még valami, ami az egészet kétségessé teszi: eredetileg a 6 film kiadási jogaival a 20th Century Fox rendelkezik 2020-ig, de mint az köztudott a Disney megvásárolta a Lucasfilmet és vele együtt a filmek jogait... kivéve az Egy új reményét, amely továbbra is a Fox birtokában van, és amerről nagy valószínűséggel sohasem fog lemondani. Ráadásul a stúdió már bejelentette, hogy idén november 10.-étől mind a 6 film ismét kapható lesz, ezúttal steelbook kiadásban, a decemberben érkező Az ébredő Erő kapcsán. Mindenesetre ez attól is függ, hogy a Disney és a Fox hogyan tud megegyezni. De az se biztos, hogy külön kiadásként fog megjelenni, könnyedén elképzelhető, hogy csak extra tartalomként foglal helyet majd az újra kiadáson. És némelyik felújítás jót is tett az alapanyagnak.  Ti mit gondoltok? Van értelme kiadni az eredeti formájában, vagy inkább megbékéltek valamelyik revampolt verzióval? Egyáltalán mit gondoltok ezekről az újításokról? [gallery ids="67840,67841,67842,67843,67844,67845,67846"]    

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.