Hirdetés

Kibeszélő: The Flash - 2. évad 13. rész

|

Hirdetés

Azt nem merném állítani, hogy a The Flash rosszabb lett az elmúlt időszakban, de el kell ismernem, hogy kissé laposabb epizódokat kaptunk mostanság. A tunyulás viszont eddig tartott, hiszen a héten megkaptuk a 2. évad egyik legjobb részét a "Welcome to Earth-2" képében. Izgalmas történet, párhuzamos karakterek, rengeteg easter-egg és egy rahedli kérdés, de mielőtt neki ugranánk kirakom a SPOILER jelzőt és szólok, hogy mindenképpen nézzétek meg az olvasás előtt az epizódot, mert megéri. Nos, miután az előző részben a 2. Földről származó Harrison Wells felfedte, hogy titokban megcsapolta Flash erejét és Zoomnak szállította a sebességét, Barry úgy dönt, hogy esélyt ad a professzornak arra, hogy jóvá tegye a tettét, azzal, hogy átkelnek a féreglyukon és a gonosz gyorshajtó nyomába erednek a másik oldalon. Itt veszi kezdetét a 13. epizód, a Barry, Wells, Cisco trió átkelnek a kapun, ám a kiruccanás nem veszélytelen, hiszen a Földön maradt Caitlynnek és Jay Garricknek 24 órán belül meg kell javítaniuk az átjárót, különben Flashék örökre a párhuzamos világban ragadnak.

Flashportal
Az odavezető út pedig egy külön bekezdést érdemel, hiszen easter-eggek tömkelegét kapjuk néhány másodperc alatt. A féregjáratban folyamatosan villannak be a különböző képsorok, amelyek közül elsőként a Szuperhősök Ligájának gyűrűjét emelném ki. Ez az igazságosztó csapat a 30. és a 31. században tevékenykedik, tagjai között pedig Superboy és még Barry Allen unokája is megfordult. Vajon ez azt jelenti, hogy felbukkannak valamelyik DC-s sorozatban? (Legends of Tomorrow?) A második érdekesség John Wesley Shipp cameója, aki a sorozatban Barry apját alakítja, ám a 90-es évek elején egy Flash sorozat főszereplője volt, most pedig az egykori jelmezében villant be egy másodpercre. Megkaptuk az első ízelítőt Johnathon Schaech-ről is Jonah Hex szerepében, aki a Holnap Legendáiban teszi majd tiszteletét az évad során. A Zöld Íjász is feltűnt a féregjáratban, na de nem az eredeti, hanem Oliver Queen fia, Connor Hawke, aki az apja után veszi át a stafétát. Gorilla Groddot is láthattuk egy pillanatra, ám akin leginkább megakadt a tekintetem az Supergirl volt. Ez persze arra szolgált, hogy némiképp felvezessék a crossover epizódot, de egyáltalán nem számítottam arra, hogy kapjunk bármiféle utalást az Acélember unokatestvérére valamelyik Flash epizódban, úgyhogy ez egy kellemes meglepetés volt.
FlashSupigirl
Az easter-egg vadászatot követően végre megérkezünk a 2. Földre, ahol nagyon érdekes látni, hogy a technológia (na meg a divat is) helyenként a mi mércénkkel a múltban ragadt, néhol pedig egészen futurisztikus. De nem csak ez változott, hanem az emberek is. Különösen viccesek azok a pillanatok, amikor Barry és Cisco a frászt kapják azoktól a személyektől, akiket otthon kegyetlen bűnözőkként ismernek, ám itt csupán átlagos polgárok. Deadshot például nem a pontos lövései miatt viseli a becenevét, hanem épp ellenkezőleg, gúnynévként, hiszen megtölteni is alig bír egy fegyvert, nem még, hogy célozzon vele. Természetesen ez fordítva is igaz, megesik, hogy a jókból rosszak lesznek, de ne szaladjunk ennyire előre. A Flash csapat azzal a tervvel indult el a 2. Földre, hogy Cisco metahumán képességeivel beméri majd Zoomot, ám hamar rájönnek, hogy a frekvenciák különbsége miatt itt nem szuperálnak a látomások, ezért új ötlettel kell előállniuk. Kiderül, hogy az itteni Barry Allen is a rendőrségnél dolgozik, ám semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, sőt az "eredetinél" sokkal egocentrikusabb. Így hát Flash elrabolja és helyet cserél vele, legnagyobb meglepetésére pedig találkozik Irisszal, aki ebben a világban nemcsak, hogy riporter helyett, detektívként dolgozik, hanem ráadásul Barry felesége is. Amikor hazamennek (abba a házba, ahol az 1. Földön Joeval laknak) a telefonon láthatjuk felsorakozva a fél Igazság Ligája névsorát (Bruce [Wayne], Hal [Jordan], Diana [Prince]), de ami a legérdekesebb az az, hogy "Anyu és Apu" is szerepelnek a listán, amit Barry rögtön tárcsáz is. Itt érkezünk el az epizód legmeghatóbb jelenetéhez, hiszen főszereplőnk újra beszélhet néhány percet édesanyjával, aki a saját világában már gyerekkora óta halott. Visszaköszön az a hamisítatlan "Flashes minőség" amiről a beszámoló elején beszéltem, 5/5.
FlashHazaTelefonal
Ezután megismerkedünk a 2. Földes Joeval, elnézést Josephel is, akit a készítők egy énekesként mutattak be, hozzáteszem nagyon okosan, hiszen a karaktert alakító Jesse L. Martin-nak magának is megvan a dalnok karrierje. A találkozásukat Caitlyn és Ronnie evilági alteregói szakítják félbe, akik jelen esetben átálltak a sötét oldalra és Killer Frost, illetve Deathstorm néven futnak. Az összecsapás során Joe West súlyosan megsérül és végül meg is hal, ám előtte egy szintén kiváló jelenetben búcsúzik el Iristől. Eközben az 1. Földön Jay Garrick bevallja, hogy valójában nem Zoom lopta el a sebességét, hanem saját magának köszönheti az ereje elveszítését, ugyanis a Velocity 6 segítségével próbálta gyorsabbá tenni önmagát, de a szer mellékhatása megfosztotta képességeitől. Az epizódban aztán felhasználja a Velocity 7-et, ami ugyan csak nagyon rövid időre teszi őt újra gyorshajtóvá, de ez az első lépés a gyógymód felé.
FlashZoomed
Az események érdekesebb fele tovább folytatódik a 2. Földön, ahol találkozunk a gonosz Ciscoval, aki mint kiderült, irányítást gyakorol Killer Frost és Deathstorm fölött. A képességei jóval erősebbek az általunk ismert Cisco Ramonénál, akinek egyébként felajánlja a társulást, amit a mi Vibeunk egy vicces Star Warsos utalással reagál le. Azonban az ártatlan tudóssrác gonosz ikre sem a főgóré, ugyanis megjelenik Zoom, aki végez vele és Deathstormmal egyaránt. Ezt követően elrabolja Barry-t és bezárja a börtönébe, éppen Jessie Quick mellé. A tömlöcben viszont nem ez a legérdekesebb, hiszen egy maszkos, ránézésre idősebb férfit is fogva tart Zoom. Vajon ki lehet az? Talán Barry apja? A következő részből talán kiderül, amikor Flash és társai megpróbálnak visszajutni a saját világukba. Na, jólvan fiúk-lányok! Ez volt a The Flash 2. évad 13. részének a kibeszélője. Szerintem a szezon egyik csúcspontja volt, de most rajtatok a sor! Meséljétek el, hogy mi tetszett, mi nem tetszett a részben és persze azt is, hogy mit vártok a következő epizódtól!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.