Hirdetés

Kiderült, mikor érkezik a Szárnyas fejvadász folytatása

|

Hirdetés

Ha egy kultfilm folytatásának megjelenési dátumát kellene megtippelni, bizonyára a január hónap lenne a legutolsó, amire a legtöbben gondolnának, főképp a Szárnyas fejvadász esetében. Az egyelőre hivatalos cím nélküli Szárnyas fejvadász folytatásának mozis megjelenése, ugyanis 2018, január 12. lett betáblázva. Meglehetősen különös időpontot választottak egy ilyen kaliberű filmnél, hiszen nem egy alacsony költségvetésű, direct to DVD film folytatásáról beszélünk. Az új történet ötletével maga Ridley Scott állt elő, a mester elképzeléseit pedig Hampton Fancher és Michael Green vetette papírra. A rendezői széket pedig a Sicario - A bérgyilkos és a Fogságban rendezője Denis Villeneuve foglalta el. Rick Deckard ikonikus karakterét ismét Harrison Ford alakításában láthatjuk viszont, a film középpontjában Ryan Gosling lesz majd, és ha ez még mindig nem lett volna eléggé meggyőző, az operatőri munkáért Roger Deakins felel majd, aki egyébként a legjobb fényképezés kategóriában az Akadémia idei jelöltjei között szerepel. Deakins egyébként 1984 óta először fényképez majd sci-fi filmet. [caption id="attachment_80850" align="alignnone" width="700"]

Harrison Ford is visszatér a Szárnyas fejvadász folytatásában.[/caption] Ha viszont jobban belegondolunk, akkor érthető, hogy miért döntöttek emellett a dátum mellett, hiszen január közepe az javában az Oscar időszak, tehát lehetséges, hogy a legújabb résszel a rajongók elkápráztatása mellett az Akadémia elismerésére is pályáznak majd. Ezelőtt az Amerikai mesterlövész is hasonló lépéseket tett és Clint Eastwood valaha készült legnagyobb bevételi sikereket elérő filmje lett, persze ez nem azt jelenti, hogy összehasonlítható lenne a Szárnyas fejvadásszal, ami inkább sci-fi, thriller. Aztán itt van a Deadpool is, ami rácáfolt minden stúdió fejesre és bevételi szakértőre, mivel február eleji megjelenésével a 20th Century Fox legnagyobb nyitóhétvégéjét produkálta. Úgy tűnik felfordul a világ és a nyári kasszasikerek helyett a tél utolsó havában kapjuk meg a legnagyobb alkotásokat. Ezt erősíti a 2018-ban érkező Fekete Párduc film februári megjelenése is. A film forgatása idén júliusban veszi majd kezdetét kis hazánkban. Mióta legutóbb a Mentőexpedíció jelentős részét nálunk forgatta, Ridley Scott újabb nagy projektjét hozza el Magyarországra. A történetről egyelőre sok minden nem derült ki, egyes források szerint szerint megismerhetjük Deckard karakterének múltját, egy valami viszont biztos, 2018. január 12-én visszatérhetünk a Philip K. Dick regényén alapuló Szárnyas fejvadász világába.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.