Hirdetés

Kiderült, miről szól majd a Ready Player Two története

|

Nemcsak az OASIS, de az emberiség sorsa is kockán forog.

Hirdetés

Régóta nem titok, hogy folytatás készül az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb sci-fi regényéhez, a Ready Player One-hoz, a szerző Ernest Cline ugyanis nagyjából akkor látott hozzá a második rész kidolgozásának, amikor elkezdődött a regénye nyomán 2018-ban bemutatott film forgatása Steven Spielberggel. A borítóképet már a nyáron felfedték, most viszont a New York Comic Con digitális paneljén a szerző azt is leleplezte, hogy miről fog szólni a Ready Player Two.

Hirdetés

A 2044-ben játszódó eredeti műben az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, és arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a világ elrejtett kincsét, amit a szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday hagyott maga után. Miután Wade barátaival együtt megszerezte az OASIS feletti hatalmat, a kaland nem várt fordulatot vesz a már idén novemberben érkező folytatásban.

A Ready Player Two hátoldalán olvasható ajánló szerint napokkal azután, hogy megnyerte Halliday versenyét, Wade Watts egy mindent megváltoztató felfedezésre bukkan, pontosabban egy olyan technológiára, amivel a VR-élményt sokkal vonzóbbá és jobbá lehetne tenni. Ezzel együtt egy utolsó, nagy húsvéti tojás várja Wade-éket, na meg természetesen egy új ellenfél is, aki nem fél milliókat feláldozni annak érdekében, hogy ő találja meg előbb Halliday végső titkát. Ezúttal pedig nemcsak az OASIS, de az emberiség sorsa is kockán forog majd ebben a "nosztalgikus, ötletgazdag és akciódús" kalandban, amelyben popkulturális utalásokból sem fogunk hiányt szenvedni.

Habár a könyv megfilmesítéséről még korai lenne beszélni, ám mivel Spielberg rendezése több tekintetben is sikeresnek bizonyult 2018-ban, talán borítékolható a folytatás. Addig is ott lesz az olvasnivaló, ami a tengerentúlon november 24-én jelenik meg, és magyar fordítás is várható valamikor 2021-ben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.