Hirdetés

Kiderült Pókember kora

|

Hirdetés

Az már jó ideje nem titok, hogy az újabb rebootban a Tom Holland által életre keltett Hálószövő minden eddiginél fiatalabb lesz, és hogy a karakter gimis éveire fognak koncentrálni. Az sem titok - ahogy azt már a Hangyában egy fél mondattal elintézték - hogy kedvenc falmászónk már egy ideje a bűnüldözés útjára lépett, ezzel pedig most először átugorjuk Ben bácsi sajnálatos, de mindenki által ismert elvesztését, ahogy - a Polgárháborúban való felbukkanását figyelembe véve - az eredettörténetét is. Most pedig Jon Watts, a 2017-ben érkező reboot direktora árulta el, hogy pontosan mennyi idős is lesz a történet Peter Parker.

Annyiszor megölték már Ben bácsit. Tetszik az ötlet, hogy ezúttal egy középiskolás coming of age mozit csináljunk. Peter Parkert a gimiben ismerjük meg és egyre mélyebbre ásunk ennek az oldalának. Most még csak 15 éves.
Tehát mondhatni friss középiskolás, akinek minden értelemben ott lesz a tojáshéj a fenekén, hiszen a suli megkezdésével önmaga és szuperhős énje keresése is megkezdődhet, vagyis nem tevékenykedik évek óta hősként, mint ahogy arra számos korábbi pletyka is utalt. Ez egyelőre sok hasonlóságot mutat az Andrew Garfield-féle 2012-es A csodálatos Pókemberrel, noha ott már Parker aktív, inkább már végzős középiskolás volt - igaz annak kifejezetten magának való - aki szintúgy kereste a helyét (viszont hőssé is akkor vált), és ott az akkor 26 éves Garfield játszotta az uszkve 17-18 éves karaktert, míg most a jelenleg 19 (jövőre, a forgatáskor már 20) éves Holland alakítja a 15 éves Petert. Persze továbbra is kérdéses, hogy a jelenleg valóban még mindig baba képű Holland mennyi ideig lesz eladható gimnazistaként. A rendező emellett dicsérte Pókember újdonsült alakítóját is:
Tom igazán tökéletes volt. Kifejezetten atletikus és valóban megtud csinálni egy hátra szaltót. Ha nem kapta volna el a karakter lényegét, akkor legfeljebb Pókember egy kölyök lenne.
Vagyis Watts szavai szerint a kora nem jelenti azt, hogy ne lenne érett, felelősségtudatos, pláne annak fényében, hogy Ben bácsi halálán és az abból fakadó hatalmas bűntudaton már túlesett. A két évad után elkaszált, nálunk is vetített Spectacular Spider-Man című rajzfilmsorozat is hasonló elvek alapján működött és a karakter egyik legjobb interpretációjaként tartják számon, szóval ha Kevin Feige-ék ezen a vonalon akarnak elmozdulni, akkor egyelőre ígéretes az irány. Viszont ha hihetünk az ígéreteknek, akkor jellegében leginkább egy John Hughes mozira fog emlékeztetni a 2017-ben, változatlanul a Sony égisze alatt érkező film. Ti mire számítotok a zsenge Pókembertől?  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.