Hirdetés

Kikötői történet - Hivatalos sztori

|

Marcel Marx, aki egykoron író volt, most önkéntes száműzetésében visszavonultan él Le Havre kikötővárosában és úgy érzi sikerült közelebbi kapcsolatot kiépítenie a helyiekkel tisztességes, de nem túl jövedelmező cipőpucoló-munkájának köszönhetően.

Hirdetés

Az irodalmi áttörésről szőtt álmait régen eltemette és boldogan él a kedvenc kocsmája, munkája és felesége, Arletty alkotta háromszögben, amikor a sors hirtelen az útjába sodor egy, a legfeketébb Afrikából érkezett kiskorú menekültet. Miközben Arletty súlyos betegként az ágyat nyomja, Marcel még egyszer meg kell mássza az emberi közömbösség rideg falát, amihez egyetlen fegyvere öröklött optimizmusa és a környezetében élő emberek megingathatatlan szolidarizmusa. Velük szemben azonban ott áll a nyugati alkotmányos állam vak gépezete, amelyet ezúttal az a rendőri háló képvisel, amely egyre szorosabbá válik a menekült fiú körül. Ideje tehát, hogy Marcel kifényezze cipőit és kimutassa foga fehérjét. Aki Kaurismaki rendezésében, André Wilms, Kati Outinen és Jean-Pierre Darroussin szereplésével december 29-én vráható a film a Ciró-Film forgalmazásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.