Hirdetés

Kilopták a sírjából a Nosferatu rendezőjének fejét

|

Hirdetés

A német hírek arról tudósítottak nemrég, hogy a napokban F. W. Murnau fejét kilopták a stahnsdorfi temetőben fekvő családi sírból.  A sajtó szerint néhány sírrabló felnyitotta a filmkészítő fémkoporsóját, hogy hozzáférjenek a bebalzsamozott testhez. Murnau két testvére is a közelben volt eltemetve, de azokat érintetlenül hagyták. A hatóságok a sír környékén viaszt találtak és a feltételezések szerint a tettnek rituális okai lehettek.  Több bizonyíték még nem került elő, és azt sem lehet tudni, hogy mikor és kik követték el a rablást. A német rendező olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Faust (1926), Az utolsó ember (1924),  a Virradat (1927), mely a legelső Oscar-gálán 3 díjat söpört be, vagy az 1922-es, legendás Drakula-feldolgozás, a Nosferatu, amivel végérvényesen beírta magát a filmtörténelembe. Santa Barbarán hunyt el 1931-ben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.