Hirdetés

Kína leggazdagabb embere 8 milliárdos film parkot építtet

|

Wang Jianlin, a legpénzesebb kínai polgár, aki a közelmúltban vásárolta meg az AMC Entertainment moziláncot, most John Travolta, Nicole Kidman és Catherine Zeta-Jones oldalán jelentette be legújabb befektetését.

Hirdetés

A tervek szerint 8 milliárd dollárból egy Keleti Filmes Nagyvárost építenek, amiben húsz hang stúdió, köztük a világ első vízalatti stúdiója, egy hatalmas konferencia- és kiállító komplexum, egy bevásárló központ fedett vidámparkkal és hét hotel foglal majd helyet. Az építkezés már el is kezdődött és 2017-re végezhetnek is vele.
"A Keleti Filmes Nagyváros fontos lépés Kína életében, hogy globális kulturális erőművé válljon," mondta Wang, hozzá téve, hogy nagyon lényegesnek tartja, hogy kiépítsék az ország kulturális márkáját.
Kínai egyre nagyobb szerepet tölt be a mozik és az otthoni szórakoztatás piacán. A keleti ország már most is olyan nagy költségvetésű amerikai filmekkel áll szoros kapcsolatban, mint a Vasember 3, Transformers: Age of Extinction és az Avatar 2. Ha Wang Jianlin tervei sikeresek lesznek, akkor Kína még nagyobb szeletet szakít majd ki a hollywoodi tortából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.