Hirdetés

Kína mentheti meg a Terminator: Genisys folytatását?

|

Hirdetés

Nagy reményekkel érkezett júliusban az új Terminátor mozi, a Genisys, melyet egy trilógia első darabjának készítettek. Ám már a korai kritikák is arról szóltak, hogy enyhén szólva sem ez lett a legjobb Terminátor film. Erről aztán a premierkor mi is megbizonyosodhattunk, majd maguk a készítők is, mikor befutottak az első bevételi adatok. A 155 millió dolláros büdzséből a nyitónapon csak 27 millió jött össze Amerikában, melyet azóta csak 89 millióra sikerült feltornászni. Ez egy trilógia nyitányának elég vérszegény, így a stúdió is elgondolkodott, vajon kell-e nekik ebből még két rész? Úgy néz ki, erre a nemzetközi piac, azon belül is Kína adhatja meg a választ. A mai napig a Terminátor 264 millió dollárt gyűjtött össze külföldön, melynek összbevétele így 353 millióra rúg. Viszont az első napon Kínában (ahol csak most debütált a film) elég bevételt produkált ahhoz, hogy két hónap után visszakerüljön a nemzetközi bevételek toplistájának élére. Nem kevesebb, mint 27.4 milliót sikerült összegyűjtenie 25 ezer vásznon, mely minden idők 4. legnagyobb nyitónapi bevétele egy hollywoodi filmnek Kínában a Halálos Iramban 7, a Bosszúállók: Ultron Kora és a Transformers 4 után, a Paramountnak pedig a 2. legnagyobb nyitánya a térségben a TF4 után. Vajon elég lesz-e a kínai piac a franchise életben tartásához? Tíz hónappal ezelőtt a Paramount és a Skydance nagyon bizakodó volt, ugyanis a folytatásokat már be is jelentették előre. A Terminator Genisys 2-t 2017-re, míg a harmadikat 2018-ra ígérték. De most, hogy a film megbukott hazájában, a folytatások elkészítése ingoványos talajra lépett. Sokak szerint ez a piac az utolsó mentsvár, és ha itt is alul teljesít, ez a reboot is halálra ítéltetik. De nem ez lenne az egyedüli példa arra, hogy a nemzetközi piac (főleg Kína) ment meg egy filmet a bukástól. Például a 2013-as Tűzgyűrű hazájában a $190 milliós költségvetéshez képest mindössze $101 milliót hozott össze, de nemzetközileg sikerült a tripláját, pontosabban $309 milliót, mely elég volt arra, hogy zöld utat kapjon a Tűzgyűrű 2 (2017. augusztus a dátum). Eddig nem tudni, hogy kik térnének vissza a folytatásra, de valószínűleg a főszereplők, Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke (Sarah Connor) és Jai Courtney (Kyle Reese) igen. Várjuk ki a végét, hogyan teljesít tovább a Terminátor Kínában. Ti mit gondoltok, érdemes lenne folytatni a megkezdett történetet, vagy egy újabb reboot szükséges?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.