Hirdetés

Kínában betiltották a Szellemirtókat

|

Nem minden országban vannak oda a szellemirtásért.

Hirdetés

Az új Szellemirtók filmet sosem látott internetes utálat lengte körül már egészen azóta, hogy bejelentették milyen irányban folytatják, vagy pontosabban nulláról indítják, az ikonikus franchiset. A női szellemvadászok hamarosan a mozikba is megérkeznek és mindenki eldöntheti magának, hogy volt-e alapja szitkozódni (a külföldi sajtó szerint egyébként közepes minőségű lett), viszont úgy tűnik, hogy nem minden ország lakosa bizonyosodhat meg erről.

Hirdetés

Több forrás is arról számolt be, hogy Paul Feig legújabb filmjét nem élvezheti, vagy éppen utálhatja a kínai közönség, ugyanis nem fogják vetíteni az ottani mozik. Hozzátesszük, ez az információ még nem bombabiztos, és az oka sem teljesen tisztázott, de a Kínia Film Hivatal elutasíthat minden olyan filmet, ami "kultuszokat vagy babonákat reklámoz". Pontosan így járt tavaly Guillermo Del Toro Bíborhegye, aminek pont jól jött volna egy kis külföldi támogatás a hazai mérsékelt érdeklődés után. A Karib-tenger kalózaival is példálózhatunk, a Holtak kincsét azért tiltották be mert eleven szellemek voltak benne, A világ végén-ből pedig ki kellett vágni egyes jeleneteket a kínai közönség számára.

Az egyetlen módja a szabály megkerülésének az, ha a szereplő(k) droghasználatával, vagy elmebajával magyarázzák meg a természetfölöttit. Viszont a Szellemirtókban egy csapatnyi tudós harcol kísértetek ellen, így teljesen megváltoztatná a film értelmét, ha "kínabarátra" módosítanák. Habár az országban sosem volt akkora szenzáció a Szellemirtók, mint a világ más tájain, az utóbbi időben több film is bizonyította, hogy rengeteg pénzt lehet kisajtolni a kínai mozikból, így komoly bevétel forrástól esett el a film.

Az új Szellemirtókat 2016. július 28-tól láthatjátok a Magyarországon. Főbb szerepekben Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones és Chris Hemsworth.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.