Hirdetés

Kirk kapitány a valóságban is meghódította az űrt

|

Igaz pár perc erejéig, de a Star Trek-ikon William Shatner kijutott a világűrbe Jeff Bezos űrhajójával.

Hirdetés

Mondhatni igazi történelmi mérföldkőnek lehettek a szemtanúi nemrég a Star Trek-rajongók és a mindennapi sorozatnézők egyaránt. A Star Trek széria Kirk kapitánya, azaz William Shatner 90 évesen ugyanis kirepült a világűrbe, legalábbis a Föld felszínétől 105 kilométerre, hogy pár perces lebegés után vissza is térjen Jeff Bezos Blue Origin nevű űrhajójával a Földre.

Hirdetés

Bezos az elmúlt hónapokban indította be az űrturizmusra épülő bizniszét. A Blue Origin első körútja még júliusban történt, amikor is az Amazon cégvezérrel együtt Bezos öccse, Mark, a 82 éves Wally Funk, valamint egy 18 éves holland tanuló, Oliver Daemen tettek kiruccanást a súlytalanságba. Shatner 3 hónappal később le is taszította Funk rekordját, hiszen 8 évet vert rá a legidősebb űrutazó címre.

Mondani sem kell, hogy Shatnert nagyon megérintették a látottak, egyszerűen leírhatatlanként jellemezte a pár perces, de mégis egy életre szóló élményt. Látva, hogy mekkora siker övezi Bezos Blue Originjének első útjait, nem lennénk meglepve, ha a következő években még több sci-fi legenda kerülne fel az űrutazók szűkös listájára. Elvégre ami hatalmas élmény a résztvevők számára, az még nagyobb biznisz Bezosnak, aki még a marketingköltségeket is megspórolhatja a különböző színészek élménybeszámolóival.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.