Hirdetés

Krimiben utazik a Liza, a rókatündér rendezője

|

Szeleburdi romantikus komédia után komolyabb vizekre evez Ujj Mészáros Károly.

Hirdetés

A szakmai sikert és közönség szeretetét magának egyaránt kiérdemlő Liza, a rókatündér vitán felül az utóbbi évek egyik legfantasztikusabb magyar filmje. Sőt, érdemes eljátszani annak a gondolatával, hogy Ujj Mészáros Károly nagyjátékfilmes debütálása nem csak magyar viszonylatban számít az elmúlt évek egyik legjobbjának, hanem világviszonylatban is lazán megállja a helyét. Mindezt figyelembe véve tűkön ülve vártuk már, hogy mikor jelenti be a rendező következő projektjét - amire most végre sor is került, bejelentése pedig nem várt izgalmakat rejt magában.

Hirdetés

Ujj Mészáros Károly új filmje műfaját tekintve ugyanis krimi. Nem akármilyen krimi, a sajtóközleményből kiderült, hogy "skandináv típusú krimi", ami egyébként teljesen logikus, hiszen már a Lizában is kokettált a skandináv stíllel (Zoltán Zászlós a finn westernzenék megszállottja volt), így e régió alkotásai előtt való tisztelgése semmiképpen nem meglepő. Viszont kétségkívül izgalmas vállalkozás még akkor is, ha eltekintünk a hasonszőrű műfaji filmek hazai pangásától - amely problémát egynéhány mozi igyekszik orvosolni, legközelebb például a László Zsolt nevével fémjelzett A tökéletes gyilkos című thriller fogja enyhíteni szomjunkat. Ujj Mészáros Károly már első filmjében fitogtatta zseniális érzékét a vizualitást illetően, így jelen esetben minden további nélkül borítékolhatjuk, hogy nem lesz panasz a látványra ezúttal sem, ötletekben gazdag képi világra számítunk, melyet egyébként maga a rendező is megerősít a közleményben:

Sodró, gyors ritmusú, erős vizuális világú, nagyon izgalmas, látványos és fordulatos krimi lesz. 

Folytatva a Lizával megkezdett sort (ami most már úgy néz ki, hagyománnyá érik ezzel az alkotással), a főszerepben ezúttal is Balsai Mónit láthatjuk, egy pszichésen labilis nyomozónő bőrébe bújva több furcsa haláleset közötti összefüggéseket fog felfedezni, hogy aztán nyomozásával szembemenjen a főnökség akaratával. Még szerencse, hogy társául szegül Éva mellé Péter is, aki újoncként úgy véli, van ráció abban, ahogy partnere látja a dolgokat. A bűnügyi történet keretei között az alkotók állítása szerint egy családi dráma is körvonalazódik majd - jó skandináv módra. 

Az X címre hallgató krimi főszerepében Balsai Móni mellett Schmied Zoltánt, Bede-Fazekas Szabolcsot és Kulka Jánost is láthatjuk, de Szabó Győző, Szirtes Ági, Hámori Ildikó és Fekete Ernő is tiszteletét teszi majd ebben a Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly által írt történetben. A forgatást a napokban már megkezdték, a tervek szerint május 19.-ig tartanak a munkálatok, 2018 első felében pedig már nézhetjük is a filmet. Várjuk szeretettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.