Hirdetés

Kulka János karaktere sztrókot kap A játszmában

|

Továbbra is forog a kilenc évvel ezelőtt bemutatott A vizsga folytatása, melyben az első rész főbb karakterei mind visszatérnek.

Hirdetés

A játszma története a hatvanas évek hidegháborús környezetébe kalauzolja el a nézőt. A helyszín Budapest, ahol a Kádár rendszer titkosszolgálata minden eddiginél veszélyesebb állambiztonsági ügybe kezd. Ebben a szituációban találja magát a veterán kém, Markó Pál (Kulka János).

Hirdetés

Köbli Norbert forgatókönyvíró elmondta, hogy A vizsga négy főszereplőjére írta a folytatást.

"Ha Kulka nemet mondott volna, nem csináljuk meg A játszmát, meg sem írom a forgatókönyvet. De már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát az új közös kalandba. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején."

A vizsgát az a Bergendy Péter rendezte, akinek hamarosan érkező, Post Mortem című horrorját jövő januártól láthatjuk majd a mozikban. A folytatást már nem ő, hanem Fazekas Péter jegyzi, aki előzetesen tartott tőle, hogy milyen lesz a Kulkával való munka a sztrókja után.

"Arra számítottam, hogy többet kell majd Jánossal foglalkoznom, de talán még kevesebb instrukciót igényel, mint a többi színész. Elég a hangulatot megadnom neki, ösztönösen jön belőle minden, az eszközei belülről jövő mély, őszinte gesztusok, úgy jó, ahogy van a jelenetekben." - emelte ki Fazekas.

Kulka teljes mértékben komolyan veszi a feladatát, ha kell, hajnali kettőkor rohan a szakadó esőben, míg máskor egy víztározó jéghideg vizében mártózik a jelenet kedvéért. Kaszkadőrt nem kért, saját maga akarta végigcsinálni az extrémebb részeket is.

A játszma forgatása várhatóan novemberben fejeződik be, a filmet pedig jövőre, A vizsga tizedik évfordulóján mutatják be a mozikban.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.