Hirdetés

Kurt Russell antik gitárt zúzott az Aljas nyolcas forgatásán

|

Hirdetés

Vannak színészek, akik kaszkadőr nélkül sportolják le harcjeleneteiket. Vannak, akik igazi method actorok és csontsoványra fogynak egy szerep kedvéért. És van Kurt Russell, aki egy jelenet kedvéért könnyűszerrel szanaszét tör egy igazi, antik, 145 éves gitárt. Quentin Tarantino legújabbjában, az Aljas nyolcasban láthattunk egy jelenetet, melyben Daisy Domergue karaktere énekel, s közben gitározik. Dalolászása aztán olyannyira felbőszíti John Ruth-ot, hogy az fogja magát és ripityára töri az instrumentumot. Daisy döbbent arckifejezéssel néz John-ra. Mi nézők gyanútlanul szemléljük a szcénát, még csak sejteni sem sejtjük, hogy döbbenete igazi, ugyanis Russell-en kívül nagyjából mindenki képben volt azt illetően, hogy a gitár nem egy replika, hanem az eredeti darab. Puff. A valósághűségért bármit. https://www.youtube.com/watch?v=Ci4XZaXH-WQ A Pennsylvaniában elhelyezkedő Martin Guitar Museum adta kölcsön a produkcióhoz a gitárt és több másolat is volt a forgatáson, mégsem szólt a színésznek senki sem, hogy éppen az originál darabot tartja a kezében. A jelenet eredetileg úgy nézett volna ki, hogy még mielőtt gitárt tör, vágás történik és már egy replikát zúz, ehelyett Russell nem állt meg. A múzeumot óriási sokként érte az eset, ahogy nyilván sokan másokat is, nyilatkozatukban pedig leszögezték azt, hogy

...a cég soha többé nem fog kölcsönadni gitárt egyetlen film számára sem, semmilyen körülmények között.
Sem Russell, sem Tarantino nem szólalt meg ez ügyben, de biztosra vesszük, hogy vagy komiszul összekacsintanak valahol (hiszen mégiscsak meg lett örökítve celluloidon, ahogy szét lett verve egy 145 éves gitár), vagy a sarokba bújva zokognak a veszteség miatt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.