Hirdetés

Leáldozott a szuperhősöknek?

|

A Lounge Group podcastjének legújabb adásában többek között Szirmai Gergely is megosztja gondolatait a "Marvel-kimerültséggel" kapcsolatban.

Hirdetés

A Marvel Studios legutóbbi filmjeinek sikertelensége, a DCEU bedőlése és rebootolása, valamint a Sony Pictures által építgetett Pókember nélküli pókos franchise iránti érdektelenség egyértelmű jelzés a stúdiók felé, hogy szuperhősfilmekkel telíteni a piacot már nem olyan jó biznisz, mint volt - pontosabban nem elsősorban a mennyiséggel, hanem inkább a minőséggel van probléma. 

Visszatérő vitatárgy a közönség fáradása a szuperhősfilmek műfajával kapcsolatban (többek között mi is foglalkoztunk már vele saját műsorunkban, a PuliCastben), és erről beszélgetett a Lounge Group podcastjének, az L20 legújabb epizódjában Juhász Bálint műsorvezető is az ismert tartalomgyártóval, Szirmai Gergellyel, valamint a GYÁR Post Production Lead CG artistjával, Mariházi Ádámmal, akik igyekeznek minden oldalról körbejárni a kérdéskört. 

Hirdetés

Az adás alapfelvetése a "Marvel-kimerültség" volt, vagyis a szuperhősműfaj átmeneti (?) kifáradása, amely miatt egyre többeknek válnak fogyaszthatatlanná a Marvel és a DC alkotásai: olyanok számára is, akik korábban még rajongtak értük. Az utóbbi időben egyre több kritika éri a stúdiók nagy költségvetésű projektjeit, mondván egy kaptafára készülnek és hiányoznak belőlük lényeges elemek, miközben ezekkel korábban nem volt probléma (elég csak az Infinity Saga betetőzésének tartott Bosszúállók: Végjátékra vagy éppen Christopher Nolan Batman-trilógiájára gondolni, de felhozhatunk friss példát is a Pókember: A Pókverzumon át animációs film képében).

Szirmai Gergely elmondta, hogy szerinte Marvel-formula fáradtság van: azt a jól kimunkált szerkezetet unta meg az ember, amelyre ráhúzták a legtöbb Marvel-filmet, de az nem igaz, hogy a képregényfilmekből kiábrándultunk. Úgy véli, hogy a kiszámítható formulák megunása változást eredményez a stúdióknál, új alapokra helyezik majd az egyes univerzumokat: 

"Hogy ezek mik, azt szerintem még ők sem tudják. De akik követik a híreket, tudják, hogy Kevin Feige hatalmas patáliát csapott legutóbb az éves Marvel-találkozón. Általában itt szokták ünnepelni a munkáikat a döntéshozók, de a tavalyi évben végigüvöltötte ezt a megbeszélést, amiért elvesztették a fókuszt. Ezért is van az, hogy Disney téren például a Marvel nagyon kevés filmmel és sorozattal jelentkezik a közeljövőben. Helyette újragondolják a dolgokat, és remélhetőleg egy jó utat terveznek a képregényfilmeknek."

A teljes beszélgetést (amelyben szó esik az antihősökről és a legsikeresebb produkciókról is) meghallgathatod alább, vagy olyan platformokon, mint a Spotify, a SoundCloud és az Apple Podcast.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.