Hirdetés

Hasít a pénztáraknál a Legendás állatok és megfigyelésük

|

A Harry Potter spin-off/előzmény közel rekord közeli módon termeli az aranyzsetonokat a Warner és J.K. Rowling Gringotts beli számláján.

Hirdetés

Persze, azon nem lepődtünk meg, hogy sikeres a film, csupán a  mértékén. A film ugyanis a bemutatása óta eltelt két hét alatt elképesztő tempót diktált és máris átlépett egy bevételi álomhatárt.

Hirdetés

A Legendás állatok és megfigyelésük világszerte, közel 40 országban egyszerre rajtolt el november 17.-én és 18.-án és tegnap világviszonylatban - azaz 13 nap alatt - át is lépte nemzetközi szinten az 500 milliós álomhatárt, ebből csak Észak-Amerikában 161-et szedett össze. Ennél gyorsabban csak tavaly a Star Wars - Az ébredő Erő volt képes elérni ezt az összeget, mindössze 10 nap alatt.

Azt viszont tegyük hozzá, hogy Han Soloék rögtön az első hétvégén rekordösszeget termeltek a tengerentúlon, több mint negyed milliárd dollárral és az egész világ elképesztő Star Wars lázban égett, míg jelen esetben Salmanderéket varázslófonton megelőzte Doctor Strange. Ugyanakkor a mágusok hiába kalapoltak össze az első hétvégén korrekt 75 milliós összeget, amellyel egy hétig magukénak tudhatták a vezetést, a második héten már "csak" 45 millióval gyarapodott a Warner honi bankszámlája és a szintén Disney érdekeltségű Vaiana meg is szerezte magának a vezetést 55 millióval, amelynek az ünnepek közeledtével még kinézhet egy Jégvarázs szintű gigasiker. Ezzel az egeres cég idén újabb milliárdos bevételre tehet szert a Zootropolis, az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Szenilla nyomában után.

A bestiáknak viszont jót tett, hogy a Star Warsszal ellentétben egyszerre nyitott minden piacon - a jósolt Avatar trónfosztás pont a később nyitó kínai piac miatt bukott el - és hiába nem tartja magát annyira Amerikában, nemzetközileg Rowling hősei eddig is erősebbek voltak (nálunk is két hete uralja a mozikat), mint a tengerentúlon. Utóbbi pedig az igencsak átformálódó piaci helyzet miatt még a széria előnyére is válhat.

Persze kérdéses, hogy a széria hogyan teljesít majd a továbbiakban, hiszen annak idején a Bölcsek Köve után is visszaesett a széria iránti látogatási kedv, amely olykor-olykor vagy a látványos koncepciónak (a Tűz Serlege), vagy a hosszabb hiátusnak (a Félvér Herceg) köszönhetően megugrott, de Chris Columbus mozijának a bevételeit csak az utolsó rész tudta felülmúlni. (Hiába. Egy széria nyitánya és zárása kihagyhatatlan tud lenni.) Mindenesetre a két év múlva esedékes folytatás majd megmondja, hogy milyen trend vár az állatkákra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.