Hirdetés

Be is rendelték a Legendás állatok és megfigyelésük folytatását

|

J.K. Rowling újabb történetének a folytatása megkapta a premierdátumát.

Hirdetés

A Warnernek a képregényes feldolgozásai mellett igencsak nagy bizodalma lehet J.K. Rowling-ban és az ő varázsvilágában, hiszen a Legendás állatok és megfigyelésük kezdettől fogva trilógiának készült. A Potter-rajongók (köztük jómagam is) izgatottan és persze félve várjuk, hogy a novemberben debütáló varázslókaland vajon megfelel-e majd a széria korábbi részei támasztotta színvonalhoz és nem fog-e vajon bukni, hiszen a magizoológus Göthe Salmandernek abban a hónapban a Marvel újdonsült mágusával, Doctor Strange-dzsel kell majd megmérkőznie a kasszáknál. Ha pedig alulmarad, akkor kútba is esett a folytatás, amelynek a premierdátumát már nyilvánossá is tették.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint 2018 november 16.-a, vagyis szinte napra pontosan két évvel az első rész bemutatója után esedékes. Az ezúttal a forgatókönyvírói (valamint executive produceri) pozíciót is ellátó Rowling pedig már el is készült a forgatókönyvvel. A Harry Potter és a Főnix Rendje óta a széria darabjait dirigáló David Yates szerint a folytatás teljesen más irányt vesz majd és elismerően beszélt a legendás írónő munkájáról.

Láttuk a második rész forgatókönyvét és teljesen más irányt vesz majd az egész - ahogy azt kell, ha nem akarod ismételni magadat. A második film új karaktereket vonultat fel, ezzel is tovább építve a Harry Potter-univerzumot, ahogy azt kell. Ez egy nagyon érdekes újítás, ahonnan elindulunk. A szavak pedig valósággal ömlöttek belőle [Rowlingból].

Habár a Harry Potter történetek mindig is változatosak voltak - a filmekben különösen szembetűnő a műfajokkal való játszadozás - kíváncsiak vagyunk, hogy Yates és Rowling még mit tud kihozni ebből a világból. A zsánerek közti lavírozás persze azért is működött annyira, mert a főszereplők felnövésével és a történet folyamatos komolyodása ezt lehetővé tette, így felmerül annak a lehetősége, hogy a folytatásban túlságosan éles lehet a váltás. Mindenesetre a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színházi darabot, a történet folytatását egyöntetűen dicsérte a kritika, így joggal bizakodhatnak a rajongók. Göthe Salmander kalandjai az 1926-os New Yorkban nagy felfordulást okoznak mind a varázsvilágban, mind pedig a magnixek (avagy muglik) között és november 17.-étől a mozikban is megleshetjük, hogy esély lesz-e az a két évvel később esedékes folytatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.