Hirdetés

Lehet-e valaha közös DC-Marvel film? James Gunn elmondja a véleményét

|

Rendkívül égető kérdésre adott kielégítő választ a filmrendező.

Hirdetés

Maradjunk annyiban, hogy a rajongók egy részének soha semmi nem lesz elég, és akkor még egészen finoman fogalmaztunk. Amíg nem indult be a Marvel Filmes Univerzuma, addig arról fantáziáltak sokan, hogy milyen jó lenne, ha egyszer ott lenne együtt a filmvásznon Pókember és Amerika kapitány. Most pedig, hogy ez teljesült, felmerült a kérdés: van-e esély egy olyan filmre, amely esetleg a DC és a Marvel hőseit ereszti össze? A kérdést James Gunn felé szegezte egy rajongó a Twitter-oldalán. 

Hirdetés

Nyilván nem ördögtől való a kérdés, hiszen a képregények hasábjain már rég megtörtént az egyesülés és az átjárás - még ha nem is csinálnak belőle rendszert. Volt már olyan, hogy Batman Pókemberrel együtt nyomozott és hősködött, ahogyan olyan is előfordult, hogy utóbbi Supermannel közösködött, vagy hogy az Acélember találkozott a Hulkkal. Nyilván ezt egy fokkal nehezebb megvalósítani mozifilmekben, plusz ott vannak a tulajdoni jogok és egyéb nyalánkságok, de alapvetően akár meg is lehetne oldani, hiszen semmi sem lehetetlen, bármi előfordulhat. Ebből a székből nézve akár az is megtörténhet, hogy majd egyszer Dominic Toretto és bandája csap össze valamelyik Marvel-gonosszal. Na de ne kanyarodjunk el ennyire a témától, váltsuk komolyra a szót. Nézzük csak meg magát a rövid beszélgetést, amely James Gunn és egy rajongó között zajlott: 

Gunn tehát elmondta, hogy csevegett már a Marvel és a DC nagykutyáival is erről, és bár szeretné, hogy megtörténjen, mégsem tartja valószínűnek - ugyanakkor lehetetlennek sem. Viszont Gunn rávilágított egy nagyon fontos dologra is, mégpedig arra, hogy ebben a mai világban hajlamosak vagyunk előtérbe helyezni bizonyos utalásokat, apró gageket vagy cameókat egy jó történettel szemben. Márpedig - mondjon akárki akármit - egy jó történet (nemcsak számára, hanem amúgy is) többet ér az ilyen nyalánkságoknál. Egy történet veled marad, gondolatokat ébreszt, értékeket igyekszik kommunikálni, érzelmeket gerjeszt és úgy en bloc több mindent képes adni, mint az, hogy mondjuk látod: ott áll egymás mellett Pókember és Superman. Írom ezt úgy, hogy nem szeretném lealacsonyítani azt a libabőrös érzést, amit ez utóbbi okozhat - csak épp nem ettől lesz valami különleges és nem ettől fog ott rezonálni benned. Gunn egyébként véleményem szerint teljesen józanul és szimpatikusan magyarázott, leírta a saját álláspontját, hogy ő filmrendezőként, történetmesélőként mindig a karaktereket, a sztorit tartja a legfontosabbnak.

Egy másik kérdésnél magára a stáblista-utáni jelenet tényére is kitért, amely ugyan elmondása szerint lesz az új Öngyilkos osztagban is, viszont ő ennek az érdemi funkcióját abban látja, hogy így a néző kvázi rákényszerül arra, hogy végignézze azt a sok embert, aki mind beletette a filmbe a maga munkáját és energiáját. Az ún. credit-scene pedig csak egyfajta snack, nem pedig - ahogyan ő fogalmaz - "főétel". Ha megnézzük, ez nem mellesleg tökéletesen egyensúlyban van azzal, amit ő adott a Marvel Filmes Univerzumnak. Ha megnézzük A galaxis őrzői első két etapját, akkor megfigyelhetjük, hogy a sok Marvel-film közül Doctor Strange után ez a kettő az, amely margóra helyezi az ún. univerzumépítést és teljes energiájával a karakterekre, az ő ívükre, a történetre, Gunn maga pedig a saját hangjára koncentrál. 

Másrészről a kérdés már csak abból a szempontból is jogosnak bizonyult, mert ő az első olyan rendező, aki mindkét filmes univerzumban letett valamit az asztalra (félig idehozhatjuk Joss Whedon-t is, de ő inkább csak egy fél filmet hozott, kvázi bérmunkásként Az Igazság Ligája "képében"). Szóval akár azt is gondolhatjuk: ha valaki, hát ő aztán igazi hídként funkcionálhat a két stúdió között. És ki tudja, ha a koncepciót össze tudná valaki párosítani egy jó történettel, akkor még benne is lenne a dologban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.