Hirdetés

Lehet, hogy nem is Neo a Kiválasztott a Mátrixban?

|

Hirdetés

Egy érdekes teória jelent meg a minap a Mátrix-szal kapcsolatban, miszerint nem Neo az, akit a prófécia Kiválasztottnak vél, hanem inkább Smith ügynök, hiszen ő hozza el a békét (mondjuk úgy, hogy közvetve) gép és ember között. Mindezt annak ellenére, hogy eredetileg a One, azaz az Egy anagrammájának szánták a Neo-t, ami később főszereplőnk, a programozó Thomas Anderson neve lesz, miután "felébred a való világban". Érdekes érveket hoz fel a videó a számítógépes vírusként is definiálható Smith mellett, aki eredetileg a Mátrix elpusztítását tűzte ki céljául és így vált végül is azzá elkerülhetetlen és hasznos tisztítótűzzé, minek segítségével véget ért a háború, és a rendszer újraindult. Továbbá egy eddig nem látott, de annál meggyőzőbb fénytörésbe kerül az Orákulum is. https://www.youtube.com/watch?v=VkMU1mKdwPI   A Mátrix egy olyan trilógia, amiről már rengeteg teória született, és ezen nehéz is csodálkozni. A film összetevői széles skálán kutathatók kezdve a cyberpunk világtól, az információs forradalom paranoiáján át a bibliai messiástörténetig. Mindezt a Wachowskiék két párhuzamos valóságsíkba helyezték, és egy olyan páratlan látványvilággal öntötték nyakon, ami aztán filmtörténelmet írt. Szerencsére a rendezők nem akarták derékba törni folytonos magyarázatokkal a mozinézőket, így rengeteg kérdést hagyott nyitva a Mátrix, amin a rajongók és a szakértők napestig tudnak vitázni és elmélkedni a mai napig. Egy ilyet elindíthatunk most is. Szerintetek hihető az a feltevés, mely szerint nem Neo a Kiválasztott, hanem igazából Smith ügynök?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.