Hirdetés

Leslie Nielsen munkássága előtt tiszteleg egy mini dokumentumfilm

|

A Hats Off nevű YouTube csatorna egy közel 20 perces videóesszét szentelt a Csupasz pisztoly ikonikus sztárjának.

Hirdetés

Leslie Nielsen. Egy név, ami kapcsán nincs olyan ember, akinek ne jutna eszébe legalább hat könnyfakasztóan humoros poén vagy gag. Nielsen az volt a filmtörténetnek, ami Rejtő Jenő az irodalomnak; egy megkerülhetetlen ikon, akinek filmjeit századjára is meg lehet nézni, és a poénjain ugyanolyan széles mosollyal kacagunk, mint anno a legelső megtekintéskor. Az Airplane, a Csupasz pisztoly-trilógia, a Sziki-szökevény, a Drakula halott és élvezi vagy éppen a Horrorra akadva 3-4 csak néhány említésre méltó példa a komikusi munkásságát illetően. Idén novemberben lesz kereken tíz éve, hogy itt hagyott minket, és emiatt (na meg persze munkássága révén is) készített egy közel húsz perces dokumentumvideót a Hats Off nevű YouTube csatorna.

Hirdetés

A csatorna nem montázsvideóban gondolkozott eredetileg sem, hanem egy Nielsen humorára és annak filmbeli módszereire fókuszáló ismeretterjesztő mini dokumentumfilmre. Ezekből fakadóan láthatunk majd korabeli interjúrészleteket (pl. Conan műsorából), szótári definíciókat és persze Nielsen filmjeinek ikonikus pillanatait alátámasztás gyanánt. A teljes videót írta, összeállította és egyben vágta is Joe Ramoni. Az alábbi videós linkre kattintva érhetitek el a Leslie Nielsen: A Serious Talent (magyarra lefordítva Leslie Nielsen: Egy komoly tehetség) címre keresztelt mini dokumentumfilmet. Ezt nézve többször is előfordulhat, hogy már nem csak a poénok miatt szökik könny a szemünkbe…

 

Nektek melyik a kedvenc filmetek Nielsentől?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.