Hirdetés

A letöltők is szerepet játszottak a Hannibal kaszájában?

|

Hirdetés

Talán egy év után ideje lenne továbblépni a Hannibalon, de nem tehetünk róla, ha maga az egyik executive producer ír a sorozat kaszálásának okairól, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. Martha De Laurentiis a Yahoonak mondta el, hogy a sorozat időelőtti végéért a kalózok is felelőssé tehetőek. Részben igaza van, hisz 2013-ban a Hannibal az ötödik legtöbbet letöltött sorozat volt, viszont hozzá kell tenni, hogy a lista élén álló Trónok harcát, legalább annyian nézik hétről hétre, mint amennyien lelopják kölcsön veszik.

Amikor a nézőid egyharmada kalóz oldalakról jön... nem kell utánaszámolni, hogy lássuk az eredményt. Ha egy sorozatot ellopnak, az nagyon megnehezíti, sőt lehetetlenné teszi, egy stáb fair kompenzálását és egy széria jövőbeli forgalmazását.
Az a széria, ami népszerű a kalózok körében nem lesz kevésbé kedvelt a törvénytisztelő nézők között, hisz a kalózok pont azért lopják le ezeket, mert mindenki azokról beszél, vagy mert amúgy drágán nehezen érhetőek csak el. Míg a Trónok harca és a The Walking Dead az első számú célpontjai a letöltőknek, addig a Mr. Robot pont ebből a hype-ból profitál és építette ki a rajongó táborát. Az HBO viszont továbbra is foggal-körömmel küzd, ezért indította el először az HBO GO, később pedig az HBO NOW szolgáltatásait, és teszi elérhetővé mindenhol egyszerre a részeket, megkönnyítve mindenki dolgát, hogy még véletlenül se jusson eszünkbe máshol keresgélni. Az NBC viszont nem rendelkezik a nemzetközi sugárzás jogaival. Hiába tették fel saját oldalukra rögtön másnap, olyan szolgáltatóknál, mint mondjuk a Hulu, például csak egy héttel később vált elérhetővé, és ez csak Amerikára érvényes, a világ többi része meg nézze úgy ahogy tudja. Túlzás azt mondani, hogy a kalózok tehetnek a széria kaszájáról, de azt sem jelenthetjük ki, hogy Laurentiisnek nincs legalább részben igaza. A letöltés komoly probléma, rengeteg sorozat kénytelen azért búcsúzni, mert nem nézik elegen, annak ellenére, hogy masszív rajongó táboruk lesz, akár már az első évad folyamán. Nem is kell messzire mennünk, ott van például a tavalyi Forever.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.